Losion za telo za kompletnu negu

Kako da pronađete najbolji hidratantni proizvod za vašu bebu. Delotvorni losion za bebe je obavezan proizvod za rutinu nege vaše bebe, ali pored toliko različitih krema za bebe, kako da izaberete pravu?

Po čemu se razlikuje bebina koža?

Kada je u pitanju nega kože, neophodno je da znate da postoje razlike između kože bebe i kože odrasle osobe.

Bebinoj koži je potrebna posebna nega

Svi znamo da je bebina koža predivno meka i glatka. Međutim, to znači i da je mnogo osetljivija nego koža odrasle osobe i sklona iritacijama i drugim problemima koji se javljaju na koži.

Ne samo da je spoljašnji omotač mnogo tanji kod beba nego kod odraslih, već se i barijera kože nije u potpunosti razvila, što omogućava uzročnicima iritacija da prodru i uzrokuju crvenilo i svrab. Pored toga, imuni sistem još uvek nije u potpunosti efikasan, pa se vaši mališani teže bore sa infekcijama.

Kada je u pitanju vlažnost, bebina koža brže upija ali brže i gubi vlagu nego koža odrasle osobe. Zato je neophodno koristiti delotvoran losion za bebe, kao što je *NIVEA Baby hidratantni losion*, koji održava nivo hidratacije kako bi se zadržala prirodna mekoća kože.
zima-i-beba-sa-plavom-kapom

Različita godišnja doba = različite potrebe

Tokom leta, lagani losioni i emulzije održavaju ravnotežu vlage u bebinoj koži. Na otvorenom, treba koristiti zaštitu od sunca. Tokom zime, bebinoj koži je potrebna intenzivna nega. *NIVEA Baby Pure&Sensitive intenzivnu kremu* štiti bebinu kožu od vetra i niskih temperatura.
 

Kako pronaći idealan losion za bebe za svaku situaciju

U različitim situacijama potrebni su različiti hidratantni proizvodi kako bi jedinstvene potrebe kože vaših mališana bile zadovoljene.
Majka nanosi kremu na bebin stomačić

Savršen proizvod za kompletnu negu

Ako tražite jedan proizvod koji će zadovoljiti potrebe bebine kože za hidratacijom, *NIVEA Baby Soft krema* može da bude rešenje. Njena blaga formulacija jača zaštitnu funkciju kože i čini je baršunasto mekom celog dana.

Proizvodi za kupanje beba

Kupanje je veoma poseban trenutak i prilika da se zbližite sa bebom, ali i da proverite stanje njene kože.

Kada su u pitanju proizvodi za kupanje, važno je da odaberete proizvode za čišćenje koji su posebno namenjeni bebama i nisu previše agresivni za njihovu osetljivu kožu. *NIVEA Baby Soft šampon i kupka* je sjajan proizvod za kupanje – formulacija bez sapuna koja sadrži neven umiruje kožu bebe i sprečava pojavu iritacija. Ovo je savršen proizvod za bebinu kožu i kosu i ne uzrokuje crvenilo očiju.

Lice i predeo koji pokrivaju pelene osetljiviji su i potrebna im je posebna nega. 
 

Uživanje u prirodi

Od samog početka, bebe uživaju u prirodi dok se igraju i istražuju. Međutim, za boravak na otvorenom treba uzeti u obzir brojne faktore kada je u pitanju nega kože.

Kao prvo, važno je da znate kako UVA/UVB zraci utiču na osetljivu kožu bebe kada je sunčano ili oblačno. *NIVEA Babies & Kids Sensitive Protect dečji sprej za zaštitu od sunca* pogodan je za bebe od 3 meseca i starije i štiti njihovu kožu od dugotrajnog oštećenja koje uzrokuje UV zračenje.

Kada je hladno i vetrovito, nežna bebina koža može da postane suva pa joj je potrebna dodatna hidratacija. *NIVEA Baby Pure&Sensitive intenzivnu kremu* ostavlja zaštitni sloj na koži koji štiti od vremenskih uticaja.
 
Dečak koji spava

Vreme je za spavanje

Pre nego što beba zaspi, nanesite losion na njenu kožu koji neće biti neugodan i lepljiv. *NIVEA Baby hidratantni losion* ne sadrži parabene ni veštačke boje i koža ga trenutno upija kako bi beba mogla mirno da utone u san.

Saveti za nanošenje losiona na kožu bebe

  • Pokušajte da nanesete losion odmah posle kupanja kako bi se što više vlage zadržalo u koži.
  • Nikada ne koristite agresivne losione za negu vaše bebe  – oni mogu da dovedu do reakcije na koži.
  • Vodite računa da su vam ruke tople dok nanosite losion na kožu bebe kako joj ne bi bilo neugodno.
  • Nikada ne utrljavajte kreme grubo – koža će upiti kvalitetan hidratantni proizvod i ako ga samo blago umasirate.