Kako da brinete o bebi tokom zime

Saveti za brigu o bebi u zimskim mesecima. Saznajte kako da pružite svom anđelku najbolju negu kada zahladni i otkrijte neke zabavne aktivnosti u kojima ćete zajedno uživati.

Zimski saveti za mame

Kada imate bebu, hladno vreme odjednom može da predstavlja veliki izazov, ali postoje načini da sebi olakšate život.

Zimska odeća – kako da utoplite bebu

Nije nimalo lako odabrati odeću za bebu kada su temperature niske. Ne samo da morate da vodite računa da se beba ne prehladi, već treba da pazite i da joj nije pretoplo kako se ne bi pojavio osip od toplote. Bebe su posebno osetljive na promene temperature, a pošto ne mogu da vam kažu da li im je prijatno u odeći koju nose, pred vama je još veći izazov.

Rešenje je u slojevitom oblačenju, tako ćete biti spremni za iznenadne promene temperature kada ste napolju ili unutra. Beba obavezno treba da ima kapu i rukavice kako bi njena glava i ruke bili zaštićeni na otvorenom. Pokrijte joj i uši kako ne bi pocrvenele i bile hladne.

Ako vaša beba ima naročito suvu kožu zimi, birajte odeću od mekih materijala kao što je pamuk ili flis. Druge tkanine mogu da iritiraju kožu i pogoršaju njeno stanje.

Zimska odeća – kako da utoplite bebu

  • Nabavite vodootpornu navlaku za kolica kako biste zaštitili bebu od kiše, snega i vetra.
  • Pre kupanja, uvek proverite da je temperatura u kupatilu prijatna.
  • Redovno perite ruke, naročito nakon promene pelene, kako biste zaštitili bebu od sezonskih bolesti.
  • Ako je veoma hladno, vodite računa da beba ne bude predugo napolju.
slikanje-prstima-za-bebu
Trenuci za pamćenje: zabavne zimske aktivnosti za decu

Kreativne ideje

Slikanje prstima ili oblikovanje gline – kreativni hobiji su sjajan način da zabavite dete kada je napolju hladno. Posmatrajte svog malog umetnika – možda vas iznenadi nekim svojim talentom.
plavi-kolačići-za-bebe
Trenuci za pamćenje: zabavne zimske aktivnosti za decu

Kuhinjske čarolije

Deca vole da ih uključite u svakodnevne aktivnosti, a još je bolje ako mogu da probaju ono što su sami napravili. Napravite neke jednostavne, a ukusne kolačiće sa svojim mališanom, i posmatrajte kako će sa interesovanjem i entuzijazmom da vam pomaže. 
majka-čita-detetu
Trenuci za pamćenje: zabavne zimske aktivnosti za decu

Uživajte u knjigama

Kada zajedno čitate knjige, korisno provodite vreme kod kuće i podstičete učenje. Čak iako vaše dete može samo da prati slike, za njegov razvoj je veoma važno da vas sluša dok mu čitate.
majka-i-dete-sviraju-instrument
Trenuci za pamćenje: zabavne zimske aktivnosti za decu

Svirajte zajedno

Mala deca reaguju na nove zvuke i uživaju dok stvaraju svoju muziku. Pripremite daire i udaraljke, a možda biste mogli da napravite i improvizovani bubanj – vaš mališan će uživati u muzici koju sam bude pravio.
Trenuci za pamćenje: zabavne zimske aktivnosti za decu

Plivanje

Odvedite dete na bazen i posmatrajte kako pljuska po vodi i uživa u svakom trenutku. Plivanje može da bude sjajna prilika za zbližavanje između roditelja i dece. Prepustite se trenucima za pamćenje.

Nega kože bebe tokom zime

Važno je da znate da je tokom zime koži vaše bebe potrebna drugačija nega nego leti.

Kako da negujete suvu kožu bebe

Kada je napolju hladno, koži vaše bebe više od svega treba vlaga. Redovno nanosite hidratantni proizvod za bebe, kao što je *NIVEA Baby hidratantni losion*, kako bi koža imala potreban nivo hidratacije. Formulacija sadrži aloe veru i koža je brzo upija – savršen proizvod za negu posle kupanja.

Ako želite proizvod koji je posebno razvijen da zaštiti bebe od surovih vremenskih uslova, probajte *NIVEA Baby Pure&Sensitive intenzivnu kremu*. Njena intenzivna formulacija obogaćena ekstraktom nevena i pantenolom formira zaštitni sloj na koži koji štiti od vetra i hladnoće.
 
beba-u-plavom-na-krevetu

Zašto je koža moje bebe tako suva tokom zime?

Tokom zimskih meseci osetljiva bebina koža može da bude veoma suva jer kada je hladno i vetrovito vazduh sadrži manju količinu vlage nego kada je toplo. Pored toga, napolju je vazduh hladan, a unutra suv i zagrejan pa nagle promene temperature mogu dodatno da isuše kožu bebe.
masaža-bebe

Opuštajuća masaža za bebe: savršeno zimsko uživanje

Probajte da blago izmasirate bebu nakon kupanja hidratantnim uljem za bebe kao što je *NIVEA Baby ulje za negu*. Masaža će sjajno delovati na suvu kožu i zbližiće vas sa bebom. Važno je da vam ruke budu tople i da je temperatura u sobi prijatna.