San za lepotu:

VREME KADA SE KOŽA OBNAVLJA

„San je najbolji lek“, kaže stara izreka – i to važi i za kožu pod stresom. Dovoljna količina sna omogućava regeneraciju kože i čini ten blistavim.

Kada odemo na spavanje, naša koža se aktivira

Kada spavamo dovoljno, ne samo da smo mentalno aktivniji, već su i naše ćelije kože aktivne. Kada spavamo, naše telo počinje da aktivira svoje različite programe za regeneraciju. Priuštite joj ovo vreme mira – zauzvrat ćete imati zdravu, obnovljenu kožu!

Punom parom napred za regeneraciju ćelija

Noć je magično vreme. Čim zatvorimo oči, mnogo uzbudljivih stvari počinje da se dešava. Dok spavamo, naše ćelije se obnavljaju brže nego kada smo budni i  celo naše telo se odmara. To je zato što se hormoni koji kontrolišu naš metabolizam preraspodeljuju a to je veoma važno za kožu.

Naše telo proizvodi hormon sna, melatonin, samo noću. On je važan ne samo da bismo imali zdrav san, već i zato što ima antioksidativno dejstvo koje neutrališe oštećenja kože i usporava proces starenja ćelija.

Prijatni mirisi prizivaju slatke snove

Da li ste znali da vaš nos nikad ne spava? Čak i kada ste u dubokom snu, vaš nos je uvek budan. I to nije sve: naše čulo mirisa takođe utiče na naše snove. Istraživači sa Univerziteta u Bohumu sproveli su eksperiment koji je dokazao da mirisi mogu da odrede naše snove. Oni su koristili različite mirise koje su držali ispod nosa ispitanika dok su spavali. Rezultat: miris pomorandže priziva slatke snove, a mirisi za koje se smatra da su neprijatni prizivali su sasvim drugačije snove. Dakle, okružite se lepimi mirisima u spavaćoj sobi. Vredi!
Zdrav san

Koliko sati sna je korisno za kožu?

Naravno, količina sna koja nam je potrebna razlikuje se od osobe do osobe. Ali idealna dužina je u proseku 7 do 8 sati.
quote

Ukratko:


Nega tokom celog dana

Dan i noć su kao jin i jang: u potpunoj suprotnosti a ipak se savršeno dopunjuju. I vaša koža ima 24-časovni ritam. Prilagodite svoju dnevnu i noćnu rutinu nege u skladu sa tim ritmom.

Tokom dana, koži je potrebna zaštita, a noću, regeneracija

Vaša koža ima svoj dnevni i noćni bioritam. Tokom dana, potrebna joj je zaštita i hidratacija; a noću joj je potrebna podrška za prirodni proces regeneracije. Zato dnevne i noćne kreme treba savršeno da se dopunjuju. Pošto je noću koža neprestano aktivna da bi se regenerisala, noćne kreme su hidratantne i veoma bogate aktivnim sastojcima. Za razliku od dnevnih krema, noćne kreme ne sadrže faktor za zaštitu od sunca. Zato ne treba koristiti dnevnu kremu noću jer je zaštitni faktor noću nepotreban. Uvek nanesite svoju noćnu kremu podjednako pažljivo i precizno kao i dnevnu kremu. Ovde možete saznati više o najboljoj rutini za dnevnu negu.
Dnevna nega naspram noćne nege
product-stage-bg