#NIVEAkreativneideje – Bašta začinskog bilja

Posadite začinsko bilje u praznim limenim kutijama od NIVEA Gela za kosu. Voleli biste da uzgajate začinsko bilje, ali ne želite da kupujete nove saksije? Iskoristite prazne limene kutije od NIVEA Gela za kosu!

Napravite baštu začinskog bilja od praznih limenih kutija

Kako da pretvorite prazne limene kutije od NIVEA Gela za kosu u saksije za začinsko bilje koje ćete gajiti u kuhinji. Pogledajte ovaj jednostavni tutorijal.

Napravite baštu začinskog bilja od praznih limenih kutija od NIVEA Gela za kosu

Začinsko bilje nije samo sjajan dodatak zdravim jelima koje spremate za sebe i svoje najbliže, već njime možete i oplemeniti kuhinjski prostor! Da li želite da gajite začinsko bilje, ali nemate odgovarajuće saksije? Ne brinite! Šta mislite o tome da od praznih limenih kutija NIVEA Gela za kosu napravite malu baštu začinskog bilja? Pogledajte naš jednostavni tutorijal i napravite sami sopstvenu baštu sa začinskim biljem u samo nekoliko jednostavnih koraka. 
Uradi sam – NIVEA tutorijal za baštu začinskog bilja: materijal

Šta vam je sve potrebno

Evo šta vam je potrebno da biste napravili baštu začinskog bilja od NIVEA limenih kutija:

  • tri prazne limene kutije od NIVEA Gela za kosu – možete iskoristiti i druge limene kutije
  • komad drveta
  • boja i četkica
  • lepak
  • nalepnice
  • različito začinsko bilje i zemlja za saksije
Uradi sam – NIVEA tutorijal za baštu začinskog bilja – 1. korak

1. korak: Obojte drvo

Prvo obojte komad drveta u željenu boju. Ako želite da drvo ima svoju prirodnu boju, ne morate da ga bojite. Sačekajte da se boja osuši pre nego što pređete na drugi korak.
Uradi sam – NIVEA tutorijal za baštu začinskog bilja – 2. korak

2. korak: Zalepite limene kutije na drvo

Kada se boja potpuno osuši, zalepite limene kutije od NIVEA Gela na drvo. Ostavite dovoljno mesta između kutija kako bi bilje moglo slobodno da raste! Sada sačekajte da se lepak osuši.
Uradi sam – NIVEA tutorijal za baštu začinskog bilja – 3. korak

3. korak: Posadite seme

Sada je vreme da posadite seme u limene kutije od NIVEA Gela za kosu. Zalijte zemlju kako bi bilje moglo lepo da raste. Na kraju zalepite nalepnice sa nazivima biljaka. 
Uradi sam – NIVEA tutorijal za baštu začinskog bilja – poslednji deo

Vaša bašta sa začinskim biljem je završena!

Vaš projekat je skoro gotov! Sada samo treba da budete strpljivi: biće potrebno neko vreme da začinsko bilje poraste. Važno je da uvek ima dovoljno vode, kao i dovoljno sunčeve svetlosti. Uživajte u bašti začinskog bilja koja je vaših ruku delo!
Uradi sam – NIVEA tutorijal za novčanik sa kopčom

Ostale zanimljive kreativne ideje

Želeli biste da otkrijete još neku NIVEA kreativnu ideju? Razumemo vas. Šta mislite o tome da napravite simpatični novčanik sa kopčom od prazne tube NIVEA Gela za čišćenje lica? Ovde možete da pronađete uputstvo.
Uradi sam – NIVEA tutorijal za sat

Pretvorite limenu kutiju od NIVEA Kreme u sat

A da li biste hteli da napravite novi sat za svoj radni sto? Ova jednostavna ideja je rešenje za sve koji žele da uvek budu tačni! Potrebno je samo nekoliko koraka. Pogledajte uputstvo ovde.