Spisak potrebnih stvari za bebu: šta treba da zapamtite

Na šta sve treba da obratite pažnju dok čekate bebu. Dolazak bebe je čudesan i uzbudljiv trenutak koji ćete pamtiti do kraja života. Potrudite se da se pripremite što bolje možete za ono što vas čeka.

Pripremite se za najlepši događaj u životu

Saveti koji će vam pomoći da se pripremite za dolazak bebe.

Kako se pripremiti za novog člana porodice

Dolazak bebe u porodicu je zaista posebno iskustvo i uneće ogromnu količinu ljubavi i sreće u vaš život. Ne možete da se pripremite za neizrecivu ljubav koju ćete osetiti, ali možete pripremiti svoj dom i obezbediti sve što je potrebno za bebin dolazak.

Spisak potrebnih stvari vam može pomoći da pre porođaja pripremite sve za bebu. Ovaj spisak možda izgleda predugačko, ali ne opterećujte se previše – mnogo stvari možete da kupite i kada beba stigne. Niko ne može sa sigurnošću da kaže da je 100% pripremljen za dolazak novorođenčeta.
korpa-sa-obaveznim-stvarima-za-bebu
5 stvari koje treba da kupite

Pelene

Odlučite da li ćete koristiti jednokratne ili platnene pelene za bebu i napravite zalihe. Prvih nekoliko nedelja, poslednja stvar oko koje želite da brinete je da li imate dovoljno pelena.
odeća-za-bebe
5 stvari koje treba da kupite

Odeća

Neophodno je da imate dovoljno odeće da bi vaš anđelak stalno mogao da bude u čistom. Nećete želiti da se bavite gomilom različitog veša, a videćete kako se bebe prljaju mnogo češće nego što mislite.
majka-doji-bebu
5 stvari koje treba da kupite

Hranjenje

Bez obzira da li ćete dojiti bebu ili koristiti mlečnu formulu, važno je da imate sve što vam je za to potrebno. Potrebne su vam pumpica za grudi i čašice za čuvanje mleka ako ćete dojiti bebu, a svakako vam je potrebno i mnogo portikli.
5 stvari koje treba da kupite

Kupanje

Kadica za bebe i podloga mogu da budu veoma praktične kada je beba mala. Pored toga, blagi proizvodi za čišćenje koji su posebno razvijeni za bebe, kao što je *NIVEA Baby blagi šampon*, obavezni su tokom kupanja.
5 stvari koje treba da kupite

šetnja

Pronađite kolica koja će odgovarati vašim potrebama tokom prvih godina da biste bili spremni da izađete na svež vazduh kada god poželite. Pored toga, svakoj bebi je potrebno sigurno sedište za kola, a i vama će biti potrebno jedno za bezbedan put od porodilišta do kuće.

Saveti kako da se pripremite za bebin dolazak

  • Zaštitite sva mesta u kući i postavite ograde i pregrade na odgovarajućim mestima kako biste sprečili povrede bebe.
  • Odredite mesečni budžet u skladu sa novim troškovima.
  • Pripremite starije dete za dolazak bebe tako što ćete mu objasniti šta može da očekuje.
  • Brinite o sebi pre porođaja – vašoj bebi će značiti da budete zdravi i odmorni.

Obavezni proizvodi za novopečene roditelje

Ako pripremite sve neophodne proizvode za bebin dolazak, imaćete manje briga kada beba stigne kući.

Neophodni proizvodi za vaš spisak

Važno je da se pripremite za dolazak bebe i obezbedite potrebne proizvode.

Koža bebe može da gubi vlagu brže nego koža odrasle osobe pa je redovna upotreba kvalitetne kreme za bebe neophodna da bi njena koža bila hidrirana i meka.  *NIVEA Baby Soft krema* sadrži pantenol koji pospešuje zaštitnu funkciju kože. Dermatološki je testirana i predstavlja idealni proizvod za osetljivu bebinu kožu.

Kada je u pitanju nega prilikom menjanja pelena, potrebna vam je krema koja efikasno štiti od pelenskog ojeda i smanjuje iritacije na koži. *NIVEA Baby krema za zaštitu od ojeda*, koja sadrži poseban kompleks otpornosti na vlagu sa cink oksidom, formira barijeru koja propušta vazduh kako bi koža bila suva.
beba-posle-kupanja

Osetljivoj bebinoj koži potrebna je posebna nega

Kod malih beba koža je mnogo tanja i osetljivija nego kod odraslih. Neophodno je da koristite blage proizvode koji će prijati koži vaše bebe da biste sprečili pojavu iritacija.
vlažne-maramice-za-bebe

Svaka nova mama mora da ih ima

Jedna od stvari koje svakako treba da pripremite za novu bebu su vlažne maramice. Bilo da ih koristite za čišćenje kože ispod pelena ili brisanje hrane, *NIVEA Baby Fresh & Pure vlažne maramice* sa umirujućom aloe verom savršeno održavaju zaštitnu barijeru kože.