PRIJAVITE SE NA NIVEA BILTEN! Ostanite u toku sa novostima, nagradnim igrama i savetima za negu.

tehnologija-micelarnih-šampona-za-vašu-kosu-zaglavlje

Zbog čega je micelarna tehnologija tako efikasna?

Otkrijte magično dejstvo micelarnog šampona

NIVEA linija micelarnih šampona sadrži blagu i negujuću micelarnu formulaciju koja prikuplja čestice prljavštine i sebuma kako biste ih brže i lakše isprali sa kose.

Micelarni šampon čisti, osvežava i hidrira kosu

Neka micele rade za vas. NIVEA micelarni šampon je namenjen masnoj i osetljivoj kosi i koži glave.

Naučna pozadina micelarnih šampona

Micele čine molekuli koji imaju dva dela: hidrofilni (u prevodu, onaj koji voli vodu) i lipofilni (onaj koji voli masnoće). Zadnji, lipofilni deo privlači prljavštinu i nepoželjne masnoće sa kose i kože glave, a zahvaljujući prednjem, hidrofilnom delu, micele se rastvaraju u vodi pa ih je moguće veoma jednostavno i temeljno isprati.

Micelarna tehnologija efikasno deluje na svim tipovima kose, kao i koži glave. Masnu kosu i kožu glave čisti temeljno, ali tako da ne uklanja previše prirodnih lipida. Micele čuvaju prirodni zaštitni sloj kože glave i održavaju pH vrednost, pa tako umiruju osetljivu kožu glave i neguju lomljivu kosu. Zahvaljujući tehnologiji koja ima izrazito blago dejstvo, svakodnevna upotreba NIVEA micelarnih šampona smanjuje rizik od pojave iritacija na osetljivoj kosi i koži glave.

Kako zapravo deluje tehnologija micelarnih šampona?

tehnologija-micelarnih-šampona

Micelarni šamponi podižu čestice prljavštine i nepoželjne masnoće sa kose i rastvaraju ih kako biste ih lakše isprali vodom. Zahvaljujući svom hidrofilnom i lipofilnom delu, surfaktanti privlače i uklanjaju prljavštinu kako bi vaša kosa i koža glave bila čista i negovana. 

3 u 1 proizvod za pranje kose

micelarni-šampon-za-masnu-kosu

Micelarni šampon efikasno čisti, ne oštećuje kožu glave, a kosu blago hidrira. Jednostavno nanesite šampon na vlažnu kosu i kožu glave dok se tuširate, umasirajte ga da biste napravili penu, a zatim temeljno isperite.

Nega kose prilagođena vašim potrebama

Novi NIVEA micelarni šamponi ne sadrže silikone i efikasno, ali nežno čiste kosu tokom svakodnevne upotrebe.