Kupite vaše omiljene NIVEA proizvode uz samo jedan klik!

Saznajte sve o željenim proizvodima i kupite ih online.

Šampon - zaglavlje

Idealan šampon za vašu kosu

Prilagođena nega za zdravu, sjajnu kosu

Za optimalnu negu potreban je šampon koji savršeno odgovara vašem tipu kose. Ovde je dat pregled različitih tipova kose kao i odgovarajuća nega, što će vam pomoći da postignete maksimalne rezultate - iz dana u dan.

Vaša kosa: savršeno negovana

Zdrava, lepa i sjajna kosa je rezultat pravilne nege. Prvo bi trebalo pronaći šampon koji odgovara vašem tipu kose.

Korak po korak do kose o kakvoj ste oduvek maštali

U okviru rutine za negu treba da koristite šampon koji odgovara potrebama vaše kose. Kvalitetni šamponi temeljno uklanjaju prljavštinu, ostatke proizvoda za oblikovanje i sebum i pružaju neverovatan osećaj svežine. 

Da biste postigli najbolje rezultate, umasirajte količinu veličine lešnika u liniju kose na čelu pa ravnomerno rasporedite proizvod na ostatak kose. Malo jačim pritiskom na kosu tokom šamponiranja, brže ćete ukloniti masnoću. Nije potrebno ostaviti šampon da deluje pa ga možete odmah isprati. Ispirajte kosu sve dok voda ne bude bistra.

Neka vaša sjajna kosa privlači poglede

Diamond Gloss

Specijalni šamponi za sjaj kose kao što je NIVEA Diamond Volume daju kosi dijamantski sjaj.

Pravilna nega kose zavisi od tipa kose

Prilikom izbora šampona treba uzeti u obzir strukturu vlasi i stanje kose.

  • Šampon bez silikona je naročito pogodan za tanku kosu jer je ne čini teškom. NIVEA Hydro Care šampon bez silikona sa ekstraktom lokvanja temeljno hidrira kosu.
  • Za oštećenu kosu treba koristiti regenerativne šampone sa hranljivim uljima. NIVEA Intense Care & Repair šampon sa proteinima i uljima regeneriše strukturu kose i sprečava pojavu ispucalih krajeva i lomljenje vlasi.
  • Šamponi za bojenu kosu kao što je NIVEA Color Care & Protect daju svež izgled bojenoj kosi i blistavi sjaj.
  • Hidratantni šamponi sa dragocenim sastojcima kao što je aloe vera i ekstrakt lokvanja koje sadrži NIVEA Hydro Care šampon su naročito pogodni za normalnu kosu.
  • NIVEA Balanced & Fresh Care šampon sa matičnjakom nežno, ali temeljno čisti kosu i kožu glave. Pruža osećaj svežine a formulacija sa tečnim keratinom uklanja masnoću sa vlasi i daje kosi zdrav sjaj.Kako da znam koji tip kose imam?

Tanka, suva ili masna kosa

Tip kose se u 90 posto slučajeva nasleđuje i može ga odrediti frizer tokom analize vlasi. Ako ne želite da uradite stručnu analizu, možete odrediti tip kose na osnovu određenih pokazatelja. Ako redovno perete kosu, ali i dalje postoji tanak sloj masnoće na vlasi i kosa izgleda slepljeno, vrlo je verovatno da imate masnu kosu.

Ako, s druge strane, vaša kosa izgleda kao slama, gruba je i beživotna, verovatno je oštećena. Da li je vaša kosa tanka i treba joj veći volumen? Onda imate tanku kosu. Spoljašnji uticaji mogu permanentno da oštete kosu. Minival isušuje kosu, a usled feniranja vrelim vazduhom i čestog bojenja kosa postaje slaba. Pitajte svog frizera za savet i prilagodite negu kose svojim potrebama kako bi vam kosa dugo izgledala lepo.


Dobra struktura

Keratin

Osnovni gradivni element vlasi je keratin. Šamponi sa tečnim keratinom održavaju strukturu vlasi zdravom i obnavljaju oštećenu kosu.

PRODUCTSTAGE

Idealan šampon za svaki tip kose