Greške u nezi kože

Kako da zaista sprečimo greške u nezi kože

Kako da pomognete koži
Čak i najmanja greška u nezi ili stilizovanju može se videti na koži i kosi. NIVEA će vam pokazati kako da ne napravite greške u nezi kože, kao i kako da lako popravite učinjenu štetu.

Mali gresi...

Da li ste ikada ispravljali kosu dok je još bila mokra? Da li je prošlo mnogo vremena od poslednjeg pedikira? Da li ste preterali sa tretmanima za kožu? Svima su poznate ove greške. Pomoću NIVEA saveta za negu, ne samo da ćete uspeti da izbegnete greške, već ćete i popraviti učinjenu štetu.

Čuvajte se telefona!

U džep, na sto – svuda redom spuštamo mobilni telefon. Bakterije tako mogu da se nađu na ekranu odakle lako stignu na obraz ili uho i uzrokuju nepravilnosti na koži i bubuljice. Zato obavezno redovno čistite telefon dezinfekcionom krpicom.

Kako jednostavno izbeći male greške u nezi kože: saveti za lepu kožu

  • Da li je više uvek bolje? Ne mora da znači! Redovna nega je svakako važna, ali ako preterate, možete oštetiti kožu. Hranjiva krema na masnoj koži može uzrokovati nepravilnosti, a na suvoj koži se brzo javljaju bore. A ako stalno isprobavate nove proizvode, ne činite nikakvu uslugu svojoj osetljivoj koži: nastaju iritacije i brže se javlja crvenilo kao posledica dejstva velikog broja aktivnih sastojaka. Obavezno odaberite proizvode koji odgovaraju vašem tipu kože.
    Ovde možete saznati više o tome koji tip kože zaista imate.
  • Prijatelji uvek treba da pomažu jedni drugima i dele stvari, zar ne? Da, ali ne i šminku! Na četkicama, sunđerima, pa čak i otvorima tuba, mogu da se skupljaju bakterije koje uzrokuju infekcije i bubuljice.
  • Želite da provedete opušteni dan na suncu? Čak i kratkotrajno sunčanje bez ikakve zaštite od sunca može oštetiti kožu i ubrzati starenje. Najbolje je da nanesete dnevnu hidratantnu kremu sa štitnim faktorom ujutru, kao što je Cellular krema protiv bora sa SPF 15 – i to ne samo leti.
  • Svi znamo pravila: nikad ne stiskajte mitesere i bubuljice prljavim prstima! U suprotnom, bakterije mogu da dospeju u pore, što može uzrokovati upale koje, u najgorem slučaju, mogu da ostave ožiljke. Naš savet: očistiti problematičnu kožu nakon tuširanja, kada su pore otvorene. Na prste stavite kozmetičku maramicu i na kraju dezinfekujte kožu. Važno: Nikada ne stiskajte upaljene bubuljice! Ovde možete saznati više o problematičnoj koži i kako da joj pružite najbolju negu.

Spas za kožu i kosu

Ne reaguje samo osetljiva koža lica na greške. Postoje stvari na koje obavezno treba da obratite pažnju i kada je u pitanju vaša kosa i vaše celo telo.

Pomoć za negu kože

Preporučujemo vam