Savršen ten za leto: kako da potamnite na zdrav način

Osunčana koža? Saznajte kako! Želite da vam koža ima prirodnu i preplanulu boju? Pored sunčanja, postoje različiti načini da dobijete takvu boju.

Dejstvo sunca na telo i kožu

Sunce utiče ne samo na naše raspoloženje, već i na naše zdravlje. Ali šta da radite kada ne sija?

Melanin – neophodan za preplanulu boju

Sunce nas čini srećnim i koži daje preplanulu boju usled dejstva melanina, pigmenta koji određuje boju očiju i kose.

Zdrav način da imate preplanuli ten: razne mogućnosti

Ko ne bi želeo blistav, blago preplanuo ten nakon odmora? Ali nije uvek potrebno da odete na skup godišnji odmor kako biste imali svežu letnju boju. Bez obzira da li se sunčate na jakom suncu ili koristite blage proizvode za tamnjenje, postoji nekoliko pravila koje treba da poštujete ako želite prirodnu preplanulu boju.

Ovde možete saznati više o zaštiti od sunca.

Čak i ako se izlažete suncu samo za vreme pauze za ručak na terasi kancelarije, u parku ili balkonu, nikada ne treba da potcenjujete moć sunca. Za tren oka usne se zategnu, a koža izgori. Da biste to sprečili, ne treba da provedete više od 15 minuta bez zaštite na suncu.

Naravno, ovo vreme se razlikuje u zavisnosti od tipa kože, ali generalno ne bi trebalo da bude duže od 15 minuta.
Ako želite da bezbrižno uživate na suncu duže vreme, probajte NIVEA proizvode za zaštitu od sunca.

Tonirani proizvodi deluju samo na površini kože. To znači da hidratantni proizvodi, kao što je NIVEA tonirana hidratantna krema za lice, daju koži zdravu preplanulu boju. Da biste postigli dobre rezultate, važno je da pažljivo odaberete hidratantni proizvod koji odgovara vašem tenu kako biste izbegli efekat maske. Tonirani proizvodi se lako skidaju sa kože, čak i pod tušem ili tokom večernje rutine za čišćenje lica.

Blago tonirana hidratantna krema je odlična za ujednačavanje tena na licu. Trebalo bi da sadrži faktor za zaštitu od sunca od najmanje 10 koji štiti kožu UVA zraka koji uzrokuju starenje kože.

Zdrava boja pomoću proizvoda za samopotamnjivanje

Za razliku od toniranih proizvoda za negu kože, losion za samopotamnjivanje deluje na gornjem sloju kože i menja njegovu boju. Da biste ga ravnomerno naneli, prvo uradite temeljan piling kože. I naravno, boja treba da odgovara nijansi vašeg tena. Losioni za samopotamnjivanje su jedan od načina da dobijete zdravu preplanulu boju. Međutim, boja koja se dobija pomoću losiona za samopotamnjivanje nije trajna i skida se nakon nekoliko dana, na primer, kada koža dođe u kontakt sa odećom.