ingredients

NAŠI SASTOJCI I FORMULACIJE: KAKO RAZVIJAMO ODRŽIVE PROIZVODE ZA NEGU KOŽE

NAŠI SASTOJCI I FORMULACIJE: KAKO RAZVIJAMO ODRŽIVE PROIZVODE ZA NEGU KOŽE

Želimo da se vaša koža oseća srećnom i zdravom. Koža nas direktno povezuje sa prirodom, zbog čega smo posvećeni razvoju formulacija koje joj pomažu da bude zdrava i lepa u srećnom i zdravom okruženju.

Otkrijte kako razvijamo održivu negu kože koristeći sastojke prirodnog porekla i biorazgradive sirovine koje se dobijaju na odgovoran način.


Naši organski sastojci i sastojci dobijeni prirodnim putem

Dobijanje sastojaka iz prirodnih sirovina važan je napredak i korak dalje od ekonomije zasnovane na fosilnim gorivima. Iako nam je cilj da povećamo količinu prirodno dobijenih sastojaka za negu kože u formulacijama naših proizvoda, mi pažljivo procenjujemo njihovu efikasnost u nezi kože, kao i uticaj na životnu sredinu.

Istražite naše NIVEA proizvode za negu kože koji sadrže i do 99% prirodno dobijenih sastojaka.


Biorazgradivost

Prilikom razvoja formulacija za negu kože, fokusiramo se na biorazgradivost kao jedan od naših prioriteta. Korišćenjem biorazgradivih sastojaka osiguravamo da se sirovine koje koristimo mogu vratiti u prirodu bez štete po životnu sredinu.

Saznajte više o našim rezultatima i obavezama da razvijemo biorazgradive formulacije proizvoda za negu kože.


Kozmetika pogodna za vegane

Sve je više vegana u celom svetu koji ne žele da koriste proizvode životinjskog porekla zato što oni nisu u skladu sa njihovim životnim vrednostima kao ni u harmoniji sa životinjama. Srećni smo što NIVEA može da ponudi svojim potrošačima niz proizvoda za negu kože koji ne sadrže sastojke životinjskog porekla i koji su pogodni za vegane.

Saznajte više o kozmetici pogodnoj za vegane i otkrijte našu liniju pogodnu za vegane koja ima sve više proizvoda.


Naša obaveza za maksimalno smanjenje upotrebe mikroplastike

Mikroplastika je izvor zagađenja zemlje i mora u celom svetu. Kao vodeći brend za negu kože, rano smo preduzeli mere da prestanemo sa upotrebom mikroplastike u našim proizvodima koji se ispiraju. Obećavamo da ćemo eliminisati mikroplastiku u svim našim proizvodima na globalnom nivou do kraja 2021. godine.

Saznajte više o našim obavezama za proizvode za negu kože koji su 100% bez mikroplastike.


Naše održivo palmino ulje (ulje palminih koštica)

Zbog jedinstvenih svojstava, palmino ulje (ulje palminih koštica) je sastojak koji se često koristi u formulacijama za negu kože. Glavni problem u vezi sa palminim uljem je to što se često uništavaju velike površine prašuma kako bi se zasadile plantaže uljanih palmi. Mi koji stojimo iza brenda NIVEA uvereni smo da se palmino ulje mora dobijati na održiv način kako bi se prašume zaštitile.

Saznajte kako podstičemo održivo dobijanje palminog ulja (ulja palminih koštica).


Bezbednost za kožu i transparentnost

NIVEA nastoji da razvija proizvode koji su bezbedni za kožu i životnu sredinu i ispunjavaju visoka očekivanja potrošača. Da bismo bili transparentni u pogledu naših formulacija i pojednostavili izbor održivih proizvoda za negu kože, NIVEA pruža jednostavne, ali detaljne informacije o skoro svih 600 sastojaka koje koristimo.

Saznajte više i pregledajte NIVEA rečnik sastojaka.


JEDNA KOŽA. JEDNA PLANETA. JEDNA NEGA.

Želimo da budemo 100 posto transparentni i pružimo odgovore na sva vaša pitanja o održivosti NIVEA proizvoda. Ukoliko ne možete da pronađete informacije koje tražite na ovom sajtu ili tražite dodatna pojašnjenja, posetite vebsajt o održivosti matične kompanije Beiersdorf, u čijem sastavu posluje NIVEA.