Čišćenje lica za zdrav i svež izgled kože

Omogućite koži da diše! Skidanje šminke i čišćenje, toniranje i hidratacija: pokazaćemo vam na šta da obratite pažnju, koji su odgovarajući proizvodi, kao i šta je potrebno vašem tipu kože.

Vaša dnevna rutina čišćenja lica

Dnevna nega lica obuhvata čišćenje, toniranje i hidrataciju: ova tri koraka su obavezna ako želite svež i blistav ten svakog dana.

Čišćenje lica: dva puta dnevno?

Veoma je važno čistiti lice i ujutru jer se koža regeneriše tokom noći. Mrtve ćelije kože prvo treba ukloniti tokom jutarnjeg čišćenja lica.

Traba da znate kako da pravilno uklonite šminku

Uvek uklonite šminku pre odlaska na spavanje. Čišćenje lica uveče je naročito važno, jer trepavice mogu da se odlome a ostaci šminke uzrokuju pojavu bubuljica i crvenila. Da biste uklonili maskaru i ostatak šminke, preporučujemo proizvode za skidanje šminke koji su namenjeni području oko očiju, kao što je dvofazni losion za uklanjanje šminke i moći ćete nežno i temeljno da uklonite šminku dok se tuširate.

Koji proizvod za skidanje šminke će vam najviše odgovarati zavisi od vrste šminke koju koristite. Laganu senku ili olovku za oči možete nežno ukloniti proizvodom bez ulja. Vodootpornu maskaru treba ukloniti proizvodom koji sadrži ulje, kao što je NIVEA MicellAir Expert losion za uklanjanje šminke oko očiju. Šminku sa obraza, nosa, čela i brade možete jednostavno ukloniti maramicama za čišćenje ili losionom za pranje lica.

Čak i ako nemate šminku, treba da očistite kožu lica svako veče kako biste uklonili prašinu, znoj i lipide koji se sakupljaju tokom dana, a koji mogu da uzrokuju iritacije i pojavu nepravilnosti.
Osveženje za ten
Drugi korak posle čišćenja je toniranje. Proizvodi za toniranje kože uklanjaju naslage koje se rastvaraju u vodi kao što su znoj, prljavština i ostaci proizvoda za čišćenje lica. 
Šta treba da znate: Nikada ne koristite samo tonik – on osvežava i umiruje kožu i priprema je za naredni korak, hidrataciju. Vodite računa da tonik odgovara potrebama vaše kože.

Adekvatan proizvod za čišćenje lica: saveti za sve tipove kože

Svaki tip kože je drugačiji. Napravili smo kratak pregled odgovarajućih proizvoda i šta treba da potražite ukoliko imate suvu, masnu, osetljivu ili kombinovanu kožu.

Suva i osetljiva koža

Suva koža
Suva koža nema dovoljnu količinu masnoće i vlage. Neodgovarajući proizvodi mogu da izazovu iritacije ili čak pojavu ljuspica na koži. Ovom tipu kože odgovara nežno mleko za čišćenje sa hidratantnim sastojcima, kao što je NIVEA Tonik za čišćenje lica za suvu i osetljivu kožu sa bademovim uljem i sastojkom Hydra IQ. Koristite isključivo tonik koji ne sadrži alkohol jer alkohol još više isušuje kožu. Ovde možete saznati više o suvoj koži.

Osetljiva koža
Osetljiva koža je sklona iritacijama i treba je negovati veoma pažljivo. Čistite lice blagim mlekom za čišćenje ili nežnim fluidom sa umirujućim sastojcima. NIVEA Micelarna voda za osetljivu kožu voda, koja sadrži dekspantenol i ulje semenki grožđa, napravljena je u skladu sa posebnom micelarnom tehnologijom. Efikasno deluje na tri simptoma osetljive kože, crvenilo, zategnutost i isuženost. Istovremeno, temeljno čisti i hidrira kožuOvde možete saznati više o osetljivoj koži.

 

Normalna i kombinovana koža

Normalna koža
Na zdravoj, normalnoj koži retko se javljaju crvenilo, bubuljice i suvi delovi. Da biste zadržali ovaj prijatan osećaj duže vreme, koristite blage i hidratantne proizvode za čišćenje. Mleko za čišćenje lica ili osvežavajući gel za pranje lica odgovaraju normalnoj koži. Ako žurite, nežne maramice za čišćenje lica su veoma praktične. NIVEA nežne maramice za čišćenje lica sa vitaminom E jednostavno uklanjaju šminku i vodootpornu maskaru. Ovde možete saznati više o normalnoj koži.

Kombinovana koža
Kombinovana koža obuhvata dva tipa kože: suva je na obrazima i masna u T zoni. Za vas su idealni proizvodi koji hidriraju suve delove a ne čine ih masnim. Blagi gel za pranje lica nežno i temeljno čisti kožu. NIVEA osvežavajući gel za umivanje sa vitaminom E i sastojkom Hydra IQ odgovara kombinovanoj koži. Pored toga što temeljno čisti kožu lica, on je istovremeno revitalizuje i hidrira. Ovde možete saznati više o kombinovanoj koži.

Masna i zrela koža

Masna koža
Masna koža je sklona nečistoćama i neophodno joj je temeljno čišćenje. Pravi izbor je antibakterijski piling za pranje lica, kao što je NIVEA piling za čišćenje problematične kože lica koji sadrži ekstrakt kore magnolije. NIVEA linija za negu kože sa nepravilnostima takođe sadrži NIVEA All in 1 sredstvo za čišćenje kože i NIVEA Control Shine tonik. Trebalo bi da izbegavate proizvode koji sadrže ulja ako imate masnu kožu! Ovde možete saznati više o masnoj koži.

Zrela koža
Zrela koža je veoma zahtevna. Vremenom, ona postaje suvlja, tanja i gubi elastičnost. Zato joj je potrebna dodatna hidratacija – čak i tokom čišćenja. Za specijalne potrebe zrele kože, preporučujemo kreme za čišćenje koje sadrže sastojke protiv bora i regenerišu kožu: NIVEA Q10 Mleko za čišćenje lica temeljno uklanja šminku i prljavštinu i čisti kožu bez isušivanja. Ovde možete saznati više o zreloj koži.

Budite nežni prema koži

Koža lica je naročito osetljiva: ne bi trebalo da se umivate vrućom vodom ili da je agresivno brišete peškirom. Maskaru i drugu vrstu šminke polako i nežno uklonite tuferom.

Evo šta treba da znate o pilingu

Kada je najbolje uraditi piling?

Naš savet: najbolje je uraditi piling uveče. Koža ima dovoljno vremena da se regeneriše tokom noći i ujutru ćete imati blistavi ten.

Evo kako da uradite piling

  • Pre pilinga, očistite kožu i nanesite tonik.
  • Nežno umasirajte proizvod na vlažno lice, izbegavajući područje oko očiju i usta.
  • Obratite pažnju na vreme nanošenja.
  • Isperite piling mlakom vodom.

Piling, maska i drugi tretmani

Ako želite temeljnu negu lica, dovršite čišćenje nežnim pilingom. Različiti sastojci pilinga kao što su mikrozrnca ili so dubinski čiste pore i uklanjaju mrtve ćelije pa površinski sloj postaje gladak. Piling stimuliše cirkulaciju i aktivira obnavljanje ćelija. Za piling važi pravilo, manje je više. Površinski sloj ima ulogu važne barijere – česta upotreba pilinga može da ošteti zaštitni sloj. Ako imate suvu kožu, koristite piling najviše jednom nedeljno. Za normalnu kožu preporučujemo da koristite NIVEA Piling za čišćenje lica sa vitaminom E i Hydra IQ dva ili tri puta nedeljno.Ovde možete saznati više o pilingu i njegovom dejstvu.

RUTINA ZA NEGU KOŽE TOKOM NOĆI

Ova rutina za negu kože tokom noći će učiniti čuda vašoj koži