Normalna koža: savršen ten

Održavajte ravnotežu kože! Meka i glatka, sa sitnim porama i ružičastog tena: tako izgleda normalna koža. Na njoj se neće videti ako povremeno i prekršite neko pravilo o nezi kože. Međutim, čak je i ovom tipu potrebna prilagođena nega za lep izgled.

Normalna koža: savršen ten

Održavajte ravnotežu kože! Meka i glatka, sa sitnim porama i ružičastog tena: tako izgleda normalna koža. Na njoj se neće videti ako povremeno i prekršite neko pravilo o nezi kože. Međutim, čak je i ovom tipu potrebna prilagođena nega za lep izgled.

Kakva je zapravo normalna koža?

Kvalitet naše kože određuju genetske predispozicije i spoljašnji uticaji ili naše godine. Normalna koža je skoro savršena. Njena idealna čvrstina je čini glatkom i gipkom. Nije osetljiva i ima dobru cirkulaciju. Ali čak je i normalnoj koži potrebna hidratacija i zaštita da bi izgledala zdravo.
Zaštita kože

Očuvajte prirodnu zaštitnu barijeru kože

Često tuširanje ili kupanje opterećuje kožu i narušava njenu prirodnu zaštitnu funkciju. Ona gubi vlagu i postaje suva i gruba. Zagađivači i bakterije mogu lakše da prodru u kožu i uzrokuju pojavu bubuljica i mitesera.
Prirodna zaštitna barijera kože

Površinski sloj kože ima funkciju zaštite od spoljašnjih uticaja i sprečava da vlaga ispari iz kože.
Zaštitni kiseli omotač se prvo formira od lipida u telu. Zahvaljujući čvrstoj strukturi lipida koža ima dovoljno vlage i zdrav i blistav izgled.
Čvrst zaštitni kiseli omotač štiti kožu od štetnih mikroorganizama, infekcija, iritacija i alergija. Da normalna koža ne bi postala suva ili osetljiva, važno je održati ravnotežu vlage i lipida. Redovna rutina za negu kože podržava procese u koži i duže vreme je čini zdravom, otpornom i elastičnom.

Šta predstavlja pH vrednost?

pH vrednost je mera koncentracije kiseline u tečnosti. Pošto se koža sastoji uglavnom od vode, ona ima svoju pH vrednost.
Naša koža je pomalo kisela zbog kombinacije supstanci kao što su sebum, znoj i voda. pH vrednost ima važnu ulogu u pravilnoj nezi kože: prosečna pH vrednost zaštitnog kiselog omotača je 5,5.
pH vrednost običnog sapuna je mnogo veća i on povećava pH vrednost kože tokom čišćenja. Samo zdrava i normalna koža može da vrati pH vrednost za kratko vreme na normalan nivo. Ovde možete saznati više o koži i njenoj funkciji.

Rutina za negu lica i tela

Da biste očuvali zdrav izgled normalne kože, potrebno je da je pravilno čistite i hidrirate. Tako će vaš ten biti svež i blistav svakog dana. Rutina za negu normalne kože je relativno jednostavna – jedino što ovaj tip kože ne podnosi je nepravilna nega.

Nega lica za normalnu kožu

  • Normalnu kožu treba temeljno čistiti svako jutro i veče. Nisu vam potrebni posebno blagi proizvodi za čišćenje, ali ako želite da budete sigurni, koristite mleko za čišćenje lica ili tonik koji ne sadrži alkohol. NIVEA Osvežavajuće mleko za čišćenje lica sa vitaminom E intenzivno čisti kožu i uklanja šminku i vodootpornu maskaru.
  • Ako imate normalnu kožu, koristite piling za pranje lica jednom nedeljno, kao što je NIVEA blagi piling za čišćenje lica. Abrazivne čestice u pilingu uklanjaju mrtve ćelije. 
  • Možete koristiti i kremu NIVEA Care, koja intenzivno hidrira kožu a ne čini je masnom. NIVEA Care se može koristiti za lice i telo.
  • Normalnoj koži je potrebna intenzivna hidratacija kako bi bila sveža i prijatno glatka tokom celog dana.
Važno: ako imate normalnu kožu, odaberite odgovarajući hidratantni proizvod za svoju kožu.
 
Nega lica
Nega tela

Nega tela za normalnu kožu

  • Sapun narušava prirodni zaštitni sloj kože. Koristite proizvode za čišćenje sa sintetičkim deterdžentima umesto sapuna. Na primer, NIVEA Creme Soft kremu za tuširanje koja ima blag miris i sadrži bademovo ulje pa je veoma prijatna za kožu i pH neutralna.
  • Lagana hidratantna krema koju koža brzo upija idealna je za normalnu kožu. NIVEA Aloe & Hydration losion za negu tela posebno je razvijen u skladu sa potrebama normalne kože. Ova formulacija obogaćena NIVEA serumom za intenzivnu hidrataciju prodire u dublje slojeve kože, zadržava vlagu i obezbeđuje intenzivnu hidrataciju tokom 48 sati.. Možete naneti i kremu NIVEA Care, koja sadrži lagani hidro-vosak i intenzivno hidrira kožu ne čineći je masnom.
  • Normalnu kožu takođe treba zaštititi od sunca, jer UV zraci ubrzavaju proces starenja. Koža gubi elastičnost, postaje suva, gruba i javljaju se bore. NIVEA losion za zaštitu od sunca štiti kožu odmah po nanošenju.
  • Ovde možete saznati više o nezi kože i zaštiti od sunca.


 
product-stage-bg

Dobra kondicija i zdravlje čine kožu blistavom

Redovna nega kože tokom cele godine, zdrava ishrana, fizička aktivnost i opuštanje su najbolji preduslovi za lepu i normalnu kožu.
Zdrava ishrana
Učinite nešto dobro za sebe i svoju kožu

Ishranom do lepe kože

Sveže voće i povrće snabdevaju kožu važnim vitaminima, mikroelementima i antioksidantima koji poboljšavaju izgled kože i sprečavaju pojavu bora.
Dovoljan unos tečnosti
Učinite nešto dobro za sebe i svoju kožu

Hidratacija iznutra

Pored uravnotežene ishrane, koži je potrebna i dovoljna količina vode – najmanje dva litra vode dnevno!
Zdrav san
Učinite nešto dobro za sebe i svoju kožu

San za lepotu

Sport
Učinite nešto dobro za sebe i svoju kožu

Vežbanjem do zdravog tena

Vežbanje na zdravom vazduhu snabdeva telo kiseonikom, stimuliše cirkulaciju i daje zdravu boju obrazima – poput čarobnog štapića.
Učinite nešto dobro za sebe i svoju kožu

Potrebno vam je opuštanje s vremena na vreme

Priuštite sebi i svojoj koži opuštanje u sauni ili parnom kupatilu: znojenjem se izbacuju  toksini i nečistoće iz kože.