Nega protiv bora: izgledajte mlađe

NAŠA STRUČNOST U RAZVOJU NEGE PROTIV BORA

Cilj našeg rada u oblasti istraživanja i razvoja je da pronađemo nove načine kako bismo učinili kožu glatkom i podmlađenom. Ovde možete saznati kako se to odnosi na kreme protiv bora.

Kako nauka pomaže u borbi protiv bora

Naša koža se menja dok starimo, ali, nažalost, ne možemo da vratimo vreme i zaustavimo starenje. Naučnici svakodnevno traže način kako da spreče starenje kože i pronađu proizvode koji daju najbolje rezultate u nezi kože protiv bora.
NIVEA istraživanje

Mi se bavimo inovacijama

Više od 450 zaposlenih u ovom istraživačkom centru radi svakog dana na dešifrovanju kompleksnih procesa koji se odvijaju u koži i razvoju inovativnih proizvoda za negu kože.

100 godina iskustva u nezi kože

Znanje u oblasti nege kože dugo već čitav vek

„Volite svoju kožu‟ je moto u skladu sa kojim su zaposleni u oblasti istraživanja i razvoja u Hamburgu već više od veka posvećeni razvoju proizvoda za negu lica i tela prilagođenim različitim potrebama potrošača.

NIVEA proizvodnja

Od ideje do proizvoda

Proizvod se dugo razvija kako bi najefikasnija i najbolja formulacija počela da se proizvodi. Od početne ideje za proizvod do lansiranja novog NIVEA proizvoda na tržište može da prođe i do 5 godina.

Koenzim

Efikasna krema protiv starenja

Koenzim Q10 je neophodan kako bi koža iz hranljivih sastojaka dobila energiju koja joj je potrebna za metabolizam. Vremenom, količina koenzima Q10 u koži se smanjuje. Odgovarajuća krema protiv bora može da nadoknadi gubitak ovog koenzima.

Efikasna krema protiv starenja

Vašoj koži je potrebna energija kako bi očuvala svoju funkciju i čvrstinu i mogla da se izbori sa stresnim uticajima. Kreatin ima funkciju male baterije unutar ćelija, čuva i oslobađa energiju kada i gde je potrebno.

Hijaluronska kiselina

Efikasna krema protiv starenja

Hijaluronska kiselina ima odličnu sposobnost zadržavanja vode. Istraživači iz kompanije Beiersdorf formulisali su ovaj važni sastojak za hidrataciju tako da putem kreme prodire duboko u kožu.

Vi i NIVEA: jak istraživački tim

Naša koža počinje da stari od 25. godine. Genetski faktori, spoljašnji uticaji i stil života utiču na proces starenja. Ne možemo sprečiti starenje, ali možemo umanjiti njegove posledice tako što ćemo stimulisati ćelijsku aktivnost.
To je jednostavnije nego što mislite: hranite se zdravo, dovoljno spavajte, unosite dovoljno tečnosti i na vreme počnite da koristite hidratantnu negu protiv bora. NIVEA odeljenje za istraživanje vam može pomoći u tome. Mi koristimo stručnost i iskustvo stečeno tokom više od 100 godina istraživanja kože kako bismo pronašli sastojke koji će vam pomoći da izgledate svežije i podmlađeno. Važno je da ne čekate prve znake starenja kože kao što su bore ili suva koža. Počnite da negujete kožu već danas pomoću dnevne i noćne kreme, kreme za područje oko očiju i maske za lice. Krema za lice treba da bude hidratantna i da sadrži sastojke protiv bora.


Šta treba da znate o starenju kože

Starenje kože je prirodan proces koji ne možemo da zaustavimo, ali možemo da smanjimo njegove posledice tako što ćemo stimulisati ćelijsku aktivnost na sve moguće načine.

Šta se dešava u pojedinačnim slojevima kože

Epiderm – spoljašnji sloj kože
Spoljašnji sloj kože formira barijeru na koži i pruža joj potrebnu zaštitu. Ova barijera je važna jer štiti telo od spoljašnjih uticaja i zadržava vlažnost. U donjim slojevima epiderma, stalno se formiraju nove ćelije koje odlaze na površinu kože i tamo odumiru. Na taj način, epiderm se potpuno obnavlja svake četiri nedelje. 

Derm – veza između epiderma i subkutisa
Mreža kolagena i elastičnih vlakana obezbeđuje koži elastičnost i čvrstinu. Sadržaj kolagena se konstantno smanjuje s godinama. Pored toga, smanjuje se broj neoštećenih elastičnih vlakana. Koža tako gubi svoju elastičnost i tonus.

Subkutis – najdublji sloj u koži
Subkutis se uglavnom sastoji od vezivnog i masnog tkiva. Međutim, s godinama smanjuje se broj ćelija koje čuvaju lipide u masnom tkivu. Volumen kože se smanjuje i javljaju se prve bore.

Koži je potrebna energija

Koenzim Q10 koji se nalazi u koži je važan jer proizvodi energiju i štiti kožu od oksidativnog stresa. Međutim, količina koenzima Q10 se vremenom smanjuje. Proizvodi protiv bora koji sadrže Q10 efikasno podržavaju procese u našoj koži.

Znaci starenja kože

  • Od 20. godine koža počinje da gubi vlagu i javljaju se prve bore.
  • Od 30. godine koža proizvodi manje lipida, pojavljuju se prve bore na čelu. 
  • Od 40. godine koža postaje suvlja i tanja, pojavljuju se prve bore oko očiju.
  • Od 50. godine koža dobija manje hranjivih sastojaka, gubi elastičnost a ten postaje bled.
  • Od 60. godine smanjuje se gustina i debljina kože, gube se konture i pojavljuju se pigmentne mrlje.

Kako sunčeva svetlost utiče na starenje kože

Normalna dnevna svetlost je u 80% slučajeva glavni uzrok za prerano starenje kože. To se vidi kroz nastajanje bora i fleka. Zbog toga, nega kože sa faktorom zaštite od sunca nije važna samo kada smo na godišnjem odmoru ili kada je sunčano, već svaki dan.

Korisne informacije: UV zračenje

UV-zraci sunca su uvek oko nas. Oni podjednako nastaju kroz direktan i indirektan sunčev sjaj. Intenzitet ovih zraka zavisi od godišnjeg doba i jači je leti nego zimi. Shodno tome se i razlikuju rizici koji su vezani za intenzitet UV-zraka. Udeo UVB-zraka koji prouzrokuju opekotine od sunca je u letnjim mesecima veći nego u zimskim. Dakle, rizik od dobijanja opekotina od sunca je u letnjim mesecima šest puta veći. Pored toga, intenzitet UVB-zraka se menja u toku dana. On može u podne da bude 150 puta jači nego u 6h ujutru. Intenzitet u večernjim časovima je 4 puta veći nego u ranim jutarnjim satima. UVA-zraci imaju znatno manje oscilacija, tako da predstavljaju konstantan rizik. Stoga je zaštita od UVA-zraka uvek potrebna, nezavisno od toga koliko se dugo izlažete suncu.

Kako možete da se zaštite odgovarajućim faktorom zaštite od sunca

Važno je zaštiti kožu odgovarajućim faktorom zaštite od sunca. Faktor zaštite od sunca (SPF) je faktor kojim se množi vreme prirodne zaštite kože kada se koristi zaštita od sunca, tj. označava koliko duže možete ostati na suncu, a da ne dobijete opekotine od sunca. Veći SPF-faktor smanjuje količinu UV-zraka koja prodire do kože i tako štiti našu kožu od opekotina i slobodnih radikala. Štitite svoju kožu svaki dan zaštitnim faktorom od sunca, ne samo kada ste na plaži. Koristite npr. NIVEA Q10plus dnevnu kremu protiv bora SPF 30. Sa posebnim faktorom zaštite od sunca ova krema deluje protiv pojave bora usled izlaganja suncu. Dnevna nega kože lica uz formulaciju sa koenzimom Q10 i kreatinom dubinski deluje i umanjuje postojeće bore i usporava pojavu novih bora. Koža zadržava svoj mladalački izgled, umanjuje se vidljivost bora a koža je glatka na dodir.

Faktor zaštite od sunca

Koji je vaš odgovarajući faktor zaštite od sunca?

Odgovarajući faktor zaštite od sunca je za svaku osobu drugačiji i zavisi od više faktora, npr. od podtona i tipa kože, mesta i doba dana izlaganja suncu.


Maske: kratak odmor za kožu

Balzam za kožu i dušu

Stavite masku i uživajte u opuštajućem delotvornom momentu. Upravo za zreliju kožu je maska dobra opcija koja pruža koži vlagu koju sama više nema. U kratkom roku će koža biti osetno svežija. NIVEA Q10plus maska protiv bora stimuliše kožu i dubinski se bori protiv bora. 

Naš savet: Masku ostavite da deluje onoliko koliko je naznačeno na pakovanju. I ovde važi pravilo: duplo duže ne pomaže duplo više. Na kraju, u zavisnosti od doba dana, nanesite odgovarajuću kremu za lice. 

 

NEGUJUĆE MASKE ZA LICE

Maske su šlag na torti rutinske nege kože protiv starenja. Uživajte u nanošenju i vremenu nošenja maske. Neka to bude vaš lični wellness momenat.

NANESITE MASKU I UŽIVAJTE - TAKO TO IDE!

  • Nanesite masku na čelo, obraze i bradu.
  • Nemojte naneti masku oko očiju i usta.
  • Pridržavajte se predviđenog vremena delovanja maske.
  • Skinite masku tupferom ili vatom.