Sjajne oči – čak i posle noćnog provoda

KAKO DA SE REŠITE NATEČENOSTI OČIJU?

Izlasci do kasno u noć, ljubavna patnja, sedenje ispred računara neki su od razloga zbog kojih će vam sledećeg jutra oči biti podbule i natečene. Ovo područje ispod očiju se zove i lakrimalna (suzna) kesica. Natečenost je obično bezopasna i uz par trikova ona će se u toku dana smanjiti.

Natečene oči?

Dan posle: zašto su oči natečene?

Koža na očnim kapcima je veoma tanka, a tkivo ispod nje je labavo i meko. Nema mnogo masnoća, ali ima mnogo krvnih i limfnih sudova. Velika količina tečnosti se kreće ovde u veoma malom prostoru. Posle lude žurke, telo ne pati samo od nedostatka sna, već i od nedostatka tečnosti, kiseonika i minerala. Limfne tečnosti se sakupljaju u tkivu, što može biti uzrok natečenosti očiju. Usled nedovoljne propusnosti zidova krvnih sudova, genetskih predispozicija i starenja kože, natečenost se često javlja na očima, ali i na suznim kesicama.

Dobro se pripremite za provod

Ne možemo u potpunosti da nadoknadimo nedostatak sna, ali uz dobru pripremu, ujutru ćete moći ponovo da izgledate sveže i budete puni energije.
  • Da bi organizam imao dovoljno tečnosti, obavezno popijte barem jednu čašu vode posle svakog koktela ili čaše vina.
  • Podjednako je važno da popijete puno vode ili svežeg soka sledećeg jutra kako bi organizam imao dovoljnu količinu tečnosti.
  • Nažalost, nije tačno da dremka pre izlaska može da spreči posledice neprospavane noći. Telo ne može da akumulira odmor i biće podjednako umorni i ako ne odspavate pre izlaska.

Nega za oči za vas koji volite da izlazite do kasno u noć

Ako ne spavate dovoljno, oči će biti natečene. Ne brinite, imamo savete za brz oporavak i dugotrajnu negu.

Hlađenje

Hlađenje je brzo rešenje za problem natečenih očiju. Hladnoća prija očima i smanjuje natečenost. Stavite na oči hladnu masku od krastavca koja ne samo da ublažava natečenost, već i hidrira kožu. Ako žurite ujutru, stavite na oči hladne kašičice i držite par minuta. Da biste postigli najbolje rezultate, uveče stavite kašičice u frižider.

Unosite dovoljno tečnosti

Grickali ste previše čipsa ili oraha i bili u izlasku do kasno? Pijte najmanje dva litra vode u toku dana, po mogućnosti u razmacima. Posle izlaska, pre nego što odete na spavanje, popijte još jednu veliku čašu vode. Voda ne samo da pročišćava bubrege, već i sprečava jutarnju glavobolju.

Spavanje

Dovoljna količina sna pomaže u različitim situacijama jer se telo regeneriše dok se odmaramo. Idealna dužina sna je sedam sati kako bi natečenost očiju mogla da se smanji. Veoma je važno i da je temperatura u sobi prijatna, kao i da vam je položaj u kom spavate udoban. Temperatura u spavaćoj sobi ne bi trebalo da bude viša od 18°C. Tokom dana odmorite oči. Dovoljno je da ih zatvorite na par minuta.

Negom kože do svežeg izgleda

Skidanje šminke će vas učiniti lepšom

Posle ludo provedene noći niste raspoloženi da skidate šminku? Razumljivo. Ali leći u krevet sa našminkanim licem je najveći greh koji postoji. Pore kože su začepljene i mogu se pojaviti bubuljice. Sa proizvodima za skidanje šminke koji su odmah spremni za upotrebu, kao npr. maramice za čišćenje lica, šminka oko očiju može jednostavno i brzo da se ukloni.

NIVEA maramice za čišćenje lica za suvu i osetljivu kožu blago i temeljno čiste osetljivu kožu zahvaljujući formulaciji bez parfema. One ne uklanjaju samo šminku, već i vodootpornu maskaru. Alternativu vam pruža i NIVEA kremasti gel za tuširanje i skidanje šminke. Brzo pod tuš sa ovim proizvodom, i već ste nestali ispod pokrivača.

Otvorite oči!

  • Natečena mesta nemojte pokriti korektorom. Na taj način ih još više naglašavate. 
  • Nemojte koristiti svetle nijanse senke za oči. Na taj način još više ističete natečene kapke. 
  • Naglasite samo spoljašnje trepavice, a olovkom za oči povucite crtu ukoso na gore. Na taj način će oči  izgledati veće. 
  • Skrenite pažnju na nešto drugo: koristite ruž za usne.
  • Kako ne biste bili bledi, koristite rumenilo. Na taj način ćete izgledati svežije