REŠITE ​​SE AKNI I MITISERA

REŠITE ​​SE AKNI I MITISERA

Saznajte šta uzrokuje bubuljice i kako ih sprečiti. Uz odgovarajuću negu kože, zdrav način života i tretmane protiv bubuljica, imaćete čist i blistav ten!

UZROK

Ovo su 5 najčešćih uzroka bubuljica i mitisera:
KORIŠĆENJE AGRESIVNIH PROIZVODA ZA KOŽU

1. KORIŠĆENJE AGRESIVNIH PROIZVODA ZA KOŽU

Kada imate kožu sklonu aknama, potrebni su vam proizvodi koji će koži pružiti delikatnu negu. Izbegavajte agresivne proizvode koji isušuju i bubuljice i kožu.
HORMONALNE PROMENE

2. HORMONALNE PROMENE

Lojne žlezde su osetljive na hormonalne promene. Drugim rečima, u adolescenciji, sa promenama koje se dešavaju u telu, vaša koža može proizvesti višak sebuma i tako se mogu pojaviti bubuljice.
IZBEGAVAJTE DUVAN

3. IZBEGAVAJTE DUVAN

Pušenje ima mnogo negativnih efekata, uključujući i isušivanje kože. Supstance sadržane u cigaretama iritiraju kožu i čine je sklonom bubuljicama.
ČEST PILING KOŽE

4. ČEST PILING KOŽE

Čak i ako je piling od velike pomoći u borbi protiv bubuljica, pazite da temeljni piling kože ne radite više od jednom ili dva puta nedeljno, kako biste izbegli isušivanje kože.
ČEST PILING KOŽE

5. UZROCI GENETSKE PRIRODE

Akne se prenose genetski, ali ne morate da brinete ako ste skloni aknama. Posledice akni se mogu ublažiti vašim načinom života i pravilnom negom kože.

O BUBULJICAMA

Lojne žlezde luče ulja koja sprečavaju isušivanje kože i kose. Ali tokom adolescencije ove žlezde proizvode višak sebuma i veliki broj mladih se suočava sa aknama i mitiserima tokom ovog perioda. Glavni deo lica zahvaćen bubuljicama i mitiserima je "T-zona", koja uključuje čelo, nos i bradu.

KAKO SE REŠITI BUBULJICA?

Evo 5 jednostavnih saveta za lep ten bez bubuljica:
IZBEGAVAJTE DA DIRATE LICE

1. IZBEGAVAJTE DA DIRATE LICE

Čak i ako su vam ruke čiste, izbegavajte dodirivanje lica kako biste sprečili nakupljanje nečistoća na vašoj koži.
SKLONITE KOSU SA LICA

2. SKLONITE KOSU SA LICA

Kosa može preneti ulja i nečistoće na vašu kožu, tako da je najbolje da ne nosite kosu na licu. Redovno perite kosu i uhvatite je u šik punđu za čist ten.
REDOVNO SE KREĆITE

3. REDOVNO SE KREĆITE

Sport je koristan za kožu jer pokreće vašu krv i na taj način pomaže u oksigenaciji kože. Nakon bavljenja sportom, dobro očistite lice posebnim proizvodom za čišćenje kože sklone aknama.
HRANITE SE ZDRAVO

4. HRANITE SE ZDRAVO

Ishrana bogata antioksidansima može vam pomoći u borbi protiv akni. Bobičasto voće, avokado i riba su veoma korisne namirnice za vašu kožu.
IZBEGAVAJTE PRETERANU ŠMINKU

5. IZBEGAVAJTE PRETERANU ŠMINKU

Pokušajte da se ne šminkate tokom perioda kada imate akne. Ako ipak odlučite da se našminkate, pobrinite se da kasnije temeljno uklonite i najmanje tragove šminke. Možete isprobati proizvode za čišćenje osetljive kože lica i očiju, koje efikasno uklanjaju šminku i nečistoće i čine kožu savršeno čistom.
 

RUTINA NEGE PROTIV BUBULJICA

Efikasna rutina nege lica neophodna je za tretiranje kože sklone aknama. Obavezno očistite kožu dva puta dnevno da biste uklonili nečistoće. Koristite piling gel da biste dubinski očistili pore.

 

Isprobajte pirinčani piling koji nežno i veoma efikasno uklanja mrtve ćelije kože i ne uzrokuje iritacije. Pospešuje prirodan proces obnavljanja kože i pogodan je za svakodnevnu upotrebu, a nakon njega vaša koža će ostati baršunasto meka.

 

Nakon čišćenja, veoma je važno da koristite hidratantnu kremu kako biste obnovili ravnotežu vaše kože. Koristite dnevnu i noćnu kremu svakoga dana kao nežnu rutinu nege kože sklone bubuljicama.

Jednom ili dva puta nedeljno možete naneti hidratantnu masku na lice, kako bi vaša koža ostala čista i zaštićena od akni.

 

6 SAVETA I TRIKOVA ZA ČISTU I LEPU KOŽU

  • Pijte dovoljno vode i ostanite hidrirani.
  • Koristite mlaku vodu za čišćenje kože, jer veoma topla voda stimuliše rad lojnih žlezda.
  • Lagano obrišite kožu mekim peškirom.
  • Opustite se, jer stres može iritirati vašu kožu!
  • Redovno menjajte jastučnice kako biste sprečili širenje bakterija i nečistoća.
  • Koristite jednom nedeljno masku protiv bubuljica kako biste sprečili pojavu akni.