Beiersdorf je obezbedio 500 tona dezinfekcijskog sredstva u Evropi

Hamburg, 19. mart 2020 – Kompanija Beiersdorf je povećala proizvodnju medicinskog dezinfekcijskog sredstva u proizvodnoj mreži u Europi kako bi podržala zajedničku borbu protiv pandemije koronavirusa. Kao prvi korak, Beiersdorf AG će obezbediti 500 tona neophodnog dezinfekcijskog sredstva ključnim javnim i hitnim službama i njihovom osoblju. Medicinska sredstva za dezinfekciju ruku proizvode se u fabrikama kompanije u Hamburgu, Valdhajmu (Saska/Nemačka) i Tres Kantosu u okolini Madrida, u Španiji.

U bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, distribucija će početi od klinika, bolnica, lekara i drugih zdravstvenih radnika koji leče bolesnike, a zatim će obuhvatiti i druge javne službe prema njihovim konkretnim potrebama. Cilj je da se obezbedi najbrža i najefikasnija isporuka dezinfekcijskog sredstva pravo iz fabrika osoblju hitnih službi. Kompanija Beiersdorf je već prošle nedelje ispunila tehničke uslove za proizvodnju dezinfekcijskog sredstva u svojim proizvodnim pogonima i sada započinje sa serijskom proizvodnjom.

Beiersdorf – kompanija koja proizvodi NIVEA proizvode povećava svoj međunarodni program pomoći na 50 miliona evra

Hamburg, 29. mart 2020 – Kompanija Beiersdorf AG danas je najavila hitni međunarodni program pomoći u iznosu od 50 miliona evra za pomoć zajednici u borbi protiv pandemije virusa COVID-19. Stefan De Loecker, izvršni direktor kompanije Beiersdorf: „Prošlo je tek dva meseca otkako je naša prva donacija stigla u Vuhan. COVID-19 je od tada prerastao u globalnu krizu. U ovome smo zajedno. Kao kompanija želimo da usmerimo svoj doprinos na nekoliko izuzetno ranjivih grupa u našim zajednicama kako bismo im pružili podršku i zaštitili ih."

Grupacija Beiersdorf izdvojila je 50 miliona evra za pomoć u upravljanju krizom, koja je pre svega namenjena epicentrima bolesti, kao i oblastima sa slabim javnim zdravstvenim sistemom. Grupacija će se udružiti sa međunarodnim organizacijama i lokalnim vlastima kako bi pružila podršku osobama kojima je pomoć potrebna.

Hitne mere obuhvataju sledeće:

  • Donacija od 1.000.000 litara dezinfekcijskog sredstva. Kompanija Beiersdorf je aktivirala fabrike na pet kontinenata kako bi proizvodila dezinfekcijsko sredstvo. Zahvaljujući tome udvostručujemo donaciju koju smo najavili pre dve nedelje.
  • Donacija od najmanje 5.000.000 NIVEA proizvoda za negu kože i ruku lekarima i medicinskom osoblju širom sveta, čija koža je trenutno posebno ugrožena.
  • Direktna financijska pomoć nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama, kao i lokalnim partnerima grupacije Beiersdorf, koji su trenutno suočeni sa ozbiljnim izazovima.

S obzirom na to da se zaposleni u kompaniji Beiersdorf okupljaju i zajedno pomažu lokalnim zajednicama, Beiersdorf se obavezuje da udvostruči lične donacije svakog zaposlenog.

Stefan De Loecker dodaje: „Ovo je istorijska kriza ogromnih razmera. Uvereni smo da borba protiv virusa COVID-19 zahteva znatno veći uloženi napor, zajedništvo i saradnju. Mi smo svoj program nazvali „Nega koja prevazilazi okvire nege kože". Program predstavlja našu obavezu da izađemo izvan okvira naše osnovne delatnosti – nege kože ljudi – kako bismo maksimalno povećali svoj doprinos."


U okviru međunarodnog programa podrške, NIVEA obezbeđuje donacije nacionalnim organizacijama u Srbiji

Beograd, maj 2020. - Kompanija Beiersdorf koja stoji iza brenda NIVEA, donirala je 30.000 eur u okviru svog međunarodnog programa podrške kolektivnoj borbi društva protiv širenja i uticaja Covid-19, dvema organizacijama u Srbiji: Udruženju medicinskih sestara, tehničara i babica i Mreži za zdravstvenu zaštitu HumanaS, koja brine o starim licima. Program direktne podrške u skladu je sa novom koncepcijom kompanije „Care Beyond Skin“, koja svesrdno nastoji da izađe iz okvira svoje osnovne delatnosti - brige o nezi kože - i pruži maksimalan doprinos društvu i planeti.

Branko Kotarac, generalni direktor Beiersdorfa za Srbiju: „Pandemija COVID-19 je u vrlo kratkom vremenskom periodu postala pretnja zdravlju i zamrzla društveni život svakog pojedinca, što je do sad bilo gotovo nezamislivo. Ovim donacijama Beiersdorf Srbija želi da pruži podršku nacionalnim organizacijama koje pomažu svim licima kojima je potrebna pomoć u ovim teškim vremenima, kao što su i Udruženje medicinskih sestara, tehničara i babica i Mreža zdravstvene zaštite HumanaS.”

Veliki broj zdravstvenih radnika, uključujući mnoge medicinske sestre, tehničare i babice, nalazi se na prvoj liniji borbe sa COVID-19. Iz tog razloga, Beiersdorf Srbija želi da im pomogne da dobiju potrebnu medicinsku opremu - zaštitna odela, naočare, maske i antiseptike. Od početka pandemije COVID-19, volonteri u Udruženju HumanaS nesebično su pomagali stariijim licima, kojima je ta pomoć najviše i potrebna u ovom periodu. Iz tog razloga, kompanija Beiersdorf Srbija donirala je novčana sredstva organizaciji HumanaS-u, kako bi omogućili da se obezbede paketi hrane i higijenskih sredstava za najstarije građane, kao i zaštitna oprema za volontere koji su u stalnom kontaktu sa njima.

Beiersdorfov međunarodni program podrške
Krajem marta, kompanija Beiersdorf AG objavila je svoj međunarodni program podrške: Grupacija namerava da dodeli donacije u iznosu od 50 miliona evra za pomoć u upravljanju u kriznim situacijama, naročito u epicentrima bolesti, kao i za regione sa slabo razvijenim sistemom zdravstvene zaštite i lošom infrastrukturom. Beiersdorf će sarađivati sa međunarodnim organizacijama i lokalnim organima vlastima kako bi pružio maksimalnu podršku ljudima kojima je pomoć potrebna.

Neposredne mere uključuju čitav niz preduzetih akcija, kao što je međunarodna donacija 1.000.000 litara sredstava za dezinfekciju. U međuvremenu, Beiersdorf je stavio u pogon svoje fabrike na pet kontinenata za proizvodnju sredstava za dezinfekciju. Donacije od najmanje 5.000.000 NIVEA proizvoda za negu kože i ruku podeljene su medicinskom osoblju širom sveta, čija je koža trenutno posebno izložena raznim uticajima. Hitne mere uključuju i direktnu finansijsku podršku nevladinim organizacijama, kako međunarodnim, tako i lokalnim partnerima Beiersdorf Grupe koji se trenutno i sami suočavaju sa velikim izazovima. Beiersdorf takođe podržava i lične donacije svojih zaposlenih međunarodnim humanitarnim organizacijama širom sveta tako što ih udvostručuje.