growing a tree

ODRŽIVA PAPIRNA AMBALAŽA

JEDNA KOŽA. JEDNA PLANETA. JEDNA NEGA.

ODRŽIVA PAPIRNA AMBALAŽA

NIVEA koristi papir i karton kao prirodni materijal za izradu ambalaže velikog broja proizvoda. Težimo ka tome da se ophodimo prema prirodi s poštovanjem koje zaslužuje. Zato smatramo da je neophodno da se materijal koji se dobija od drveta, kao što su papir i karton, dobavlja na održiv način kako bismo zaštitili šume. Uništavanje šuma ubrzava klimatske promene jer šume na prirodan i efikasan način upijaju CO2. Mi na veoma ozbiljan način pristupamo rešavanju ovog problema.

Kreirali smo “Politiku za održiv papir i karton”, kako bismo na globalnom nivou prešli na 100% održive papirne i kartonske materijale. U skladu sa ovom smernicom neophodno je da koristimo reciklirani papir i karton ili materijale sa FSC sertifikatom koji izdaje Savet za odgovorno upravljanje šumama (Forest Stewardship Council). Ovaj sertifikat je potvrda da se proizvodi na bazi drveta dobijaju iz šuma kojima se upravlja na odgovoran način, čime se ostvaraju ekološke, društvene i ekonomske prednosti.

Možemo da kažemo da smo postigli veliki napredak tako da je već 2019. godine 100% naših kutija koje se savijaju proizvedeno od materijala sa FSC sertifikatom. Sada intenzivno radimo na tome da sa papirnih materijala pređemo na reciklirani ili papir sa FSC sertifikatom.

Broj promotivne licence kompanije Beiersdorf: FSC® N003710.

holding hands

JEDNA KOŽA. JEDNA PLANETA. JEDNA NEGA.

Želimo da budemo 100 posto transparentni i pružimo odgovore na sva vaša pitanja o održivosti NIVEA proizvoda. Ukoliko ne možete da pronađete informacije koje tražite na ovom sajtu ili tražite dodatna pojašnjenja, posetite vebsajt o održivosti matične kompanije Beiersdorf u čijem sastavu posluje NIVEA.