ZDRAVLJE KOŽE JE NA PRVOM MESTU

Svima nama koji stojimo iza brenda NIVEA  koža je uvek na prvom mestu. Već više od 100 godina bavimo se istraživanjima u ovoj oblasti i trudimo se da razvijemo najbolje, najbezbednije i najefikasnije formulacije za negu kože. S obzirom na to da smo među vodećim stručnjacima u oblasti nege kože i da imamo najsavremenije istraživačke centre, posvećeni smo očuvanju prirodnog zdravlja i lepote ljudske kože. Briga o životnoj sredini je logična posledica naše posvećenosti bezbednoj, nežnoj i efikasnoj nezi kože. 

NIVEA POZNAJE KOŽU...

Iskustvo dugo više od 100 godina, blizu 2000 naučnih studija na godišnjem nivou i više od 1000 stručnjaka koji rade u oblasti istraživanja i razvoja pomogli su nam da steknemo široko znanje o koži i shvatimo kako ona utiče na zdravlje i blagostanje ljudi. Samo u 2018. godini, primenili smo više od 1900 naših patentnih tehnologija za proizvodnju NIVEA proizvoda kao i njihov budući razvoj širom sveta. Ne samo da uvek ispunjavamo sve zakonske propise već se trudimo da postignemo i više kako bismo bili sigurni da NIVEA proizvodi odgovaraju i najosetljivoj koži. Upravo zbog toga, naši kriterijumi za bezbednost sastojaka i proizvoda mnogo su rigorozniji od bilo kojih zakonskih propisa.

...I VOLI JE.

U skladu sa našim visokim standardima za zdravlje i bezbednost kože, biramo sastojke za naše proizvode koji čine kožu lepom i zdravom i uvek smo u potrazi za najboljim i najodrživijim rešenjem – koje nije uvek ono koje vi očekujete. U nekim slučajevima, veštački sastojci su bolji izbor za zdravlje naše kože, kao i naše planete, od prirodnih. Takva su, recimo, esencijalna ulja: ona koja su prirodnog porekla mogu da uzrokuju iritacije ili čak alergijske reakcije dok su sintetička esencijalna ulja blaga i prema najosetljivijoj koži i bezbedna za ljude i životnu sredinu.

 

SUŠTINA NEGE KOŽE

Kao jedan od pionira u modernoj nezi kože, NIVEA ima iskustvo dugo više od veka koje pomaže ljudima da se osećaju lepo i prijatno u svojoj koži. Milioni potrošača širom sveta vole naše proizvode i imaju poverenje u njih. Nastavljamo da razvijamo i unapređujemo formulacije jer želimo da pružimo najbolju moguću negu kože. Želimo da pružimo koži sve što joj je potrebno da bi bila zdrava i ne koristimo sastojke za koje nismo sigurni da li su štetni ili ne. 

 

Kada su u pitanju sastojci koje koristimo, razlikujemo „osnovne“ i „specijalne“ supstance. „Osnovni“ sastojci su već poznati heroji u svetu kozmetike. Oni imaju osnovne funkcije koje čine naše proizvode najboljim i najpouzdanijim za negu kože. Emulgatori čine teksturu proizvoda glatkom, prijatnom na dodir i jednostavnom za nanošenje, dok konzervansi, održavaju svežinu proizvoda i čine ih bezbednim za upotrebu i duže vreme.

„Specijalni“ sastojci su neka vrsta superheroja jer daju proizvodima posebne karakteristike i prednosti. Neki od njih, poput Q10, su NIVEA otkrića i predstavljaju revoluciju u svetu kozmetike. Zahvaljujući takvim sastojcima, naši proizvodi pružaju dodatnu negu tako što pospešuju prirodne funkcije kože na najbolji mogući način.

Svi sastojci, bilo da su osnovni ili specijalni, testiraju se u skladu sa rigoroznim kriterijumima koji su zahtevniji od zakonskih propisa. Na taj način možemo da budemo sigurni da naši proizvodi ispunjavaju najviše standarde, a da NIVEA opravdano zaslužuje vaše poverenje.

Želite da saznate više o NIVEA sastojcima? Istražite pojedinačne sastojke, kao i grupe sastojaka i otkrijte šta su, kako deluju i zašto ih NIVEA koristi.


Specijalni NIVEA sastojci

Predstavljamo superheroje koji čine NIVEA negu kože tako posebnom! Naši specijalni sastojci pružaju dodatnu negu vašoj koži. Oni pospešuju i štite prirodnu ravnotežu kože, sprečavaju pojavu znakova starenja i čine naše proizvode efikasnim:

Eucerit

Šta je Eucerit?

Na neki način, Eucerit predstavlja osnovu modernih kozmetičkih proizvoda i celog brenda NIVEA. Otkriven pre više od veka, ovaj emulgator je postao ključni sastojak naše najpoznatije kreme – NIVEA Creme. Eucerit omogućava mešanje uljane i vodene komponente u kozmetičkim proizvodima i povezuje ih. Eucerit je supstanca koja se dobija prirodnim putem – iz vunenog voska.

Q10

Šta je Q10?

Koenzim Q10 je molekul koji proizvodi naš organizam i koji je od suštinskog značaja za ćelijski metabolizam. Q10 snabdeva ćelije energijom i na taj način pospešuje njihov rast, čini ih zdravim i omogućava regeneraciju. Q10 je moćni antioksidans koji deluje protiv slobodnih radikala, visoko reaktivnih molekula koji oštećuju ćelije na mnogo nivoa, uključujući ćelije DNK, proteine i lipide.

Kreatin

Šta je kreatin?

Kreatin je organsko jedinjenje koje se proizvodi u jetri, bubrezima i pankreasu. On ima ključnu ulogu u snabdevanju organa energijom jer deluje poput baterije koja prikuplja, prenosi i oslobađa energiju.

 

Ulje slatkog badema

Šta je ulje slatkog badema?

Ulje slatkog badema je hladno ceđeno ulje koje se dobija iz zrelih koštica badema – slatkog, oljuštenog ploda drveta badema, a zatim rafiniše. Ovo ulje zlatne boje i blage, slatkaste arome koristi se za lečenje i negu kože već vekovima.


Specijalni NIVEA sastojci

Agensi za mešanje sastojaka

Sastojci koji omogućavaju mešanje različitih sastojaka kako bi ih koža apsorbovala na najbolji mogući način (npr. voda i ulje)

Sastojci koji se koriste za teksturu

Sastojci koji pružaju prijatnu teksturu kremama, losionima i gelovima.

  • Reološki modifikatori
  • Rastvarači
  • Agensi za biserni sjaj
  • Silikoni
  • Agensi za smanjenje transparentnosti

Sastojci
za
čišćenje

Sastojci koji uklanjaju nečistoće i/ili imaju dejstvo pilinga:

  • Surfaktanti
  • Agensi za piling

Priprema za negu

Sastojci koji pripremaju kožu i pružaju najvažniju negu sa odgovarajućim pH vrednostima

UV Filteri

Sastojci koji štite kožu od potencijalno štetnih UV zraka

Mirisi

Sastojci koji se koriste da bi proizvodi imali lep izgled, miris ili aromu (nega usana)

Konzervansi

Konzervansi

čine proizvode svežim i bezbednim za kožu