ZDRAVLJE KOŽE JE NA PRVOM MESTU

Svima nama koji stojimo iza brenda NIVEA  koža je uvek na prvom mestu. Već više od 100 godina bavimo se istraživanjima u ovoj oblasti i trudimo se da razvijemo najbolje, najbezbednije i najefikasnije formulacije za negu kože. S obzirom na to da smo među vodećim stručnjacima u oblasti nege kože i da imamo najsavremenije istraživačke centre, posvećeni smo očuvanju prirodnog zdravlja i lepote ljudske kože. Briga o životnoj sredini je logična posledica naše posvećenosti bezbednoj, nežnoj i efikasnoj nezi kože. 
hand-in-cream-jar-smiling-woman

NIVEA POZNAJE KOŽU...

Iskustvo dugo više od 100 godina, blizu 2000 naučnih studija na godišnjem nivou i više od 1000 stručnjaka koji rade u oblasti istraživanja i razvoja pomogli su nam da steknemo široko znanje o koži i shvatimo kako ona utiče na zdravlje i blagostanje ljudi. Samo u 2018. godini, primenili smo više od 1900 naših patentnih tehnologija za proizvodnju NIVEA proizvoda kao i njihov budući razvoj širom sveta. Ne samo da uvek ispunjavamo sve zakonske propise već se trudimo da postignemo i više kako bismo bili sigurni da NIVEA proizvodi odgovaraju i najosetljivoj koži. Upravo zbog toga, naši kriterijumi za bezbednost sastojaka i proizvoda mnogo su rigorozniji od bilo kojih zakonskih propisa.
aloe-vera-cream-on-womans-back

...I VOLI JE.

U skladu sa našim visokim standardima za zdravlje i bezbednost kože, biramo sastojke za naše proizvode koji čine kožu lepom i zdravom i uvek smo u potrazi za najboljim i najodrživijim rešenjem – koje nije uvek ono koje vi očekujete. U nekim slučajevima, veštački sastojci su bolji izbor za zdravlje naše kože, kao i naše planete, od prirodnih. Takva su, recimo, esencijalna ulja: ona koja su prirodnog porekla mogu da uzrokuju iritacije ili čak alergijske reakcije dok su sintetička esencijalna ulja blaga i prema najosetljivijoj koži i bezbedna za ljude i životnu sredinu.
 

SUŠTINA NEGE KOŽE

close-up-womans-shoulder
Kao jedan od pionira u modernoj nezi kože, NIVEA ima iskustvo dugo više od veka koje pomaže ljudima da se osećaju lepo i prijatno u svojoj koži. Milioni potrošača širom sveta vole naše proizvode i imaju poverenje u njih. Nastavljamo da razvijamo i unapređujemo formulacije jer želimo da pružimo najbolju moguću negu kože. Želimo da pružimo koži sve što joj je potrebno da bi bila zdrava i ne koristimo sastojke za koje nismo sigurni da li su štetni ili ne. 
 

Kada su u pitanju sastojci koje koristimo, razlikujemo „osnovne“ i „specijalne“ supstance. „Osnovni“ sastojci su već poznati heroji u svetu kozmetike. Oni imaju osnovne funkcije koje čine naše proizvode najboljim i najpouzdanijim za negu kože. Emulgatori čine teksturu proizvoda glatkom, prijatnom na dodir i jednostavnom za nanošenje, dok konzervansi, održavaju svežinu proizvoda i čine ih bezbednim za upotrebu i duže vreme.

„Specijalni“ sastojci su neka vrsta superheroja jer daju proizvodima posebne karakteristike i prednosti. Neki od njih, poput Q10, su NIVEA otkrića i predstavljaju revoluciju u svetu kozmetike. Zahvaljujući takvim sastojcima, naši proizvodi pružaju dodatnu negu tako što pospešuju prirodne funkcije kože na najbolji mogući način.

close-up-skin-leaf-womans-face
people-going-through-field
Svi sastojci, bilo da su osnovni ili specijalni, testiraju se u skladu sa rigoroznim kriterijumima koji su zahtevniji od zakonskih propisa. Na taj način možemo da budemo sigurni da naši proizvodi ispunjavaju najviše standarde, a da NIVEA opravdano zaslužuje vaše poverenje.

Želite da saznate više o NIVEA sastojcima? Istražite pojedinačne sastojke, kao i grupe sastojaka i otkrijte šta su, kako deluju i zašto ih NIVEA koristi.

Specijalni NIVEA sastojci

Predstavljamo superheroje koji čine NIVEA negu kože tako posebnom! Naši specijalni sastojci pružaju dodatnu negu vašoj koži. Oni pospešuju i štite prirodnu ravnotežu kože, sprečavaju pojavu znakova starenja i čine naše proizvode efikasnim:

hand-in-cream-jar

Eucerit

Šta je Eucerit?

Na neki način, Eucerit predstavlja osnovu modernih kozmetičkih proizvoda i celog brenda NIVEA. Otkriven pre više od veka, ovaj emulgator je postao ključni sastojak naše najpoznatije kreme – NIVEA Creme. Eucerit omogućava mešanje uljane i vodene komponente u kozmetičkim proizvodima i povezuje ih. Eucerit je supstanca koja se dobija prirodnim putem – iz vunenog voska.

nivea-q10

Q10

Šta je Q10?

Koenzim Q10 je molekul koji proizvodi naš organizam i koji je od suštinskog značaja za ćelijski metabolizam. Q10 snabdeva ćelije energijom i na taj način pospešuje njihov rast, čini ih zdravim i omogućava regeneraciju. Q10 je moćni antioksidans koji deluje protiv slobodnih radikala, visoko reaktivnih molekula koji oštećuju ćelije na mnogo nivoa, uključujući ćelije DNK, proteine i lipide.

powder-close-up

Kreatin

Šta je kreatin?

Kreatin je organsko jedinjenje koje se proizvodi u jetri, bubrezima i pankreasu. On ima ključnu ulogu u snabdevanju organa energijom jer deluje poput baterije koja prikuplja, prenosi i oslobađa energiju.

 

close-up-almonds

Ulje slatkog badema

Šta je ulje slatkog badema?

Ulje slatkog badema je hladno ceđeno ulje koje se dobija iz zrelih koštica badema – slatkog, oljuštenog ploda drveta badema, a zatim rafiniše. Ovo ulje zlatne boje i blage, slatkaste arome koristi se za lečenje i negu kože već vekovima.


Specijalni NIVEA sastojci

close-up-oil

Agensi za mešanje sastojaka

Sastojci koji omogućavaju mešanje različitih sastojaka kako bi ih koža apsorbovala na najbolji mogući način (npr. voda i ulje)

close-up-green-gel

Sastojci koji se koriste za teksturu

Sastojci koji pružaju prijatnu teksturu kremama, losionima i gelovima.

  • Reološki modifikatori
  • Rastvarači
  • Agensi za biserni sjaj
  • Silikoni
  • Agensi za smanjenje transparentnosti
cream-on-womans-face

Sastojci
za
čišćenje

Sastojci koji uklanjaju nečistoće i/ili imaju dejstvo pilinga:

  • Surfaktanti
  • Agensi za piling
cream-tips-close-up

Priprema za negu

Sastojci koji pripremaju kožu i pružaju najvažniju negu sa odgovarajućim pH vrednostima

woman-laughing

UV Filteri

Sastojci koji štite kožu od potencijalno štetnih UV zraka

cherry-blossom-close-up

Mirisi

Sastojci koji se koriste da bi proizvodi imali lep izgled, miris ili aromu (nega usana)

woman-applying-cream-on-face

Konzervansi

Konzervansi

čine proizvode svežim i bezbednim za kožu