Kako pravilno negovati bojenu kosu

Kako da održite boju kose lepom duže vreme. Bilo da je vaša kosa plava, smeđa, crna ili crvena: bojena kosa uvek treba da zasija u punom sjaju. Uz savete za pravilnu negu, vaša kosa će izgledati kao da upravo dolazite od frizera – svakog dana.

Dugotrajna svežina za bojenu kosu

blistava kosa

Bojena kosa: sjajna i zdrava

Da li želite sveže obojenu kosu? Samo pravom negom možete trajno održavati boju sjajnom i imati sjajan osećaj.

Kako se odvija proces bojenja kose?

Vodonik-peroksid, koji se koristi u svim bojama za kosu, izbeljuje i oksidiše strukturu vlasi.

Na početku bojenja, amonijak otvara vlas. Oksidant zatim prodire u unutrašnjost vlasi, uklanja pigmente prirodne boje i posvetljuje vlas. Boja se sastoji od malih molekula, koji sada prodiru u unutrašnjost vlasi i pokreću hemijsku reakciju sa oksidantom, usled koje se razvija nova boja.
Tek onda čestice boje, a samim tim i vlas, dobijaju željenu nijansu.

Blistav izgled

Prava nega je najbolji način da se kosa održi zdravom. Zato žene koje imaju bojenu kosu treba da koriste proizvode za negu koji su prilagođeni njihovom tipu kose kako bi boja bila dugotrajna i imala svilenkasti sjaj.
Color Oil

Šta čini bojenu kosu zdravom?

Bojenoj kosi je potrebna zaštita kako bi bila blistava. Zato nova i inovativna formulacija sa kompleksom Color Oil sadrži kombinaciju hranjivih sastojaka kao što je ulje makadamije i zaštitnih elemenata kao što su UV filteri. Boja traje duže a kosa izgleda zdravije nakon svakog pranja.

Posebna zaštita za bojenu kosu

Sve boje za kosu prvo deluju na sloj lipida koji okružuje vlas i štiti je.

Često pranje, UV zračenje ili toplota tokom svakodnevnog oblikovanja kose takođe dodatno oštećuju strukturu vlasi.
Kao posledica toga, oslabljena vlakna vlasi ne mogu dugo da zadrže pigmente boje i boja bledi. Iz tog razloga, obojenoj kosi je potrebna izuzetno temeljna nega.

Hranjivi sastojci čine spoljašnji zaštitni sloj vlasi glatkim; kosa je tada jača i može bolje da zadrži pigmente boje. NIVEA Colour & Care šampon i odgovarajući balsam upravo to i čine i pružaju dugotrajnu, blistavu boju zahvaljujući kompleksu Color Oil.
Oni beživotnu kosu ponovo čine mekom i glatkom i vraćaju joj sjaj.

Ovde možete saznati više o oštećenoj kosi i nezi koja joj je potrebna.

Zaštita od sunca za kosu

Zahvaljujući prirodnom sloju lipida u zdravoj kosi kapi vode jednostavno skliznu sa vlasi.

Ali hlor u bazenu i so u morskoj vodi omekšavaju taj sloj i omogućavaju da voda kasnije ošteti vlas putem otvorene kutikule. Slobodni radikali, koje formiraju UVA zraci u kosi, počinju da deluju i pigmenti boje se spiraju.

Dakle, kako najbolje zaštititi kosu na plaži? Ili unapred nanesite vodootporni sprej sa UV filterima ili umasirajte tretman za kosu. Oblikujte kosu u kul punđu ili začešljajte kosu. Tako ćete imati modernu frizuru na plaži, a sve što treba da uradite uveče je da isperete kosu i brzo je operete šamponom da biste ponovo izgledali lepo. Najjednostavniji način da zaštitite bojenu kosu je da nosite moderan letnji šešir  – zaštita sa stilom!

Ovde možete saznati više o nezi tokom sunčanja i idealnoj zaštiti od sunca.

 


LEPI SUNČANI DANI SA NIVEA NEGOM ZA KOSU

Bojenoj kosi je leti potrebna zaštita od sunca jer UV zraci i slana voda oštećuju kosu.