SERUM ZA LICE KOJA MU JE SVRHA I KAKO DELUJE

SERUM ZA LICE: KOJA JE NJEGOVA SVRHA I KAKO DELUJE?

Na ovaj način uvrstićete dodatnu negu u svoju rutinu nege. Serumi sadrže mnogo dobrih stvari za kožu, kao što su na primer hijaluronska kiselina i antioksidansi. Ali mogu se naći i u kremama za lice. U čemu je onda razlika i da li su zaista potrebne i dnevna nega i serum?

SERUM ZA LICE: NEGA SA DODATNOM SNAGOM

Dodatak nezi za baršunasto mekan osećaj kože: serumi su koncentrati za negu kože koji pronalazi svoje mesto u rutini nege između čišćenja lica i nanošenja dnevne ili noćne kreme.

ŠTA JE SERUM I KAKO DELUJE?

Serum je intenzivna nega za lice. Sadrži slične sastojke za lepotu kao i proizvodi za dnevnu ili noćnu negu - poput hijaluronske kiseline, vitamina ili Q10 - ali oni su posebno koncentrisani i formulisani.

Ono što bi trebalo odmah da primetite nakon što nanesete serum na lice je njegova veoma lagana tekstura - u zavisnosti od proizvođača i proizvoda, ona varira od gelaste do vodenaste. Velika prednost sadržaja je da se gotovo topi na koži: serume koža posebno brzo upija i na taj način bolje upija i sve aktivne sastojke.

Može li serum za lice zameniti dnevnu kremu?

Serum sadrži visoku koncentraciju sastojaka, ali obično sadrži manje ili skoro uopšte sastojaka koji nadopunjuju lipide. Stoga, serumi nisu zamena za dnevnu ili noćnu negu. Umesto toga, oni su dodatak nezi i posebno su pogodni za dehidrirane tipove kože, gde prilično suva koža postaje napeta nakon čišćenja.

Savet za lepotu: Koristite proizvode iz jedne linije za negu kože, jer na taj način njihovi sastojci rade zajedno i daju efikasniji i bolji rezultat.

 

serum za lice zena osmeh

KONCENTRISANA NEGA ZA LICE, UGODNA ZA UPOTREBU

Serum za lice je svetliji i tečniji od krema za negu kože; koristi se kao dopuna dnevne nege.


KOJI SERUM ODGOVARA MOJOJ KOŽI?

Od efekta protiv starenja do efekta protiv isušivanja kože: postoje posebni serumi sa specijalno prilagođenim sastojcima za svaki tip kože i svaku starosnu dob. Ukratko:
lice serum zena na prozoru

3 SERUMA ZA RAZLIČITE POTREBE KOŽE

1. ANTI-AGE SERUM ZA MLADOLIK IZGLED KOŽE

Serumi protiv bora prilagođeni su potrebama zrele kože. Oni obezbeđuju intenzivnu hidrataciju i mogu da ublaže prve znakove starenja. Posebni koncentrati ili serumi protiv pigmentnih fleka mogu imati efekat korekcije tonusa kože ako se redovno koriste.

lice serum zena na krevetu

3 SERUMA ZA RAZLIČITE POTREBE KOŽE

2. SERUM PROTIV UMORA ZA SVEŽ IZGLED KOŽE

Stres i nedostatak sna nisu primetni samo u obliku fizičke iscrpljenosti. Koža takođe može izgledati bleda i umorna. Hidratantni serum ujutru može pružiti svež izgled.

lice serum lepa koza zena

3 SERUMA ZA RAZLIČITE POTREBE KOŽE

3. SERUM SA HIJALURONSKOM KISELINOM ZA SUVU KOŽU

Gubitak vlage jedan je od glavnih uzroka starenja kože. Formulacije aktivnih sastojaka sa hijaluronskom kiselinom mogu pomoći koži da zadrži vodu i spreči nastanak prvih bora. Povremeno suva ili perutava područja kože mogu imati koristi od seruma za lice nanetog direktno na navedena područja.


PRIMENA SERUMA ZA LICE: KOLIKO ČESTO I KADA SE UOPŠTE KORISTI?

U zavisnosti od individualnih potreba vaše kože, serum možete koristiti svaki dan ili kada god poželite da svojoj koži pružite dodatnu negu. Pročitajte ispod kako uključiti serum u svoju rutinu nege lica.

SERUM ZA LEPOTU: SVAKODNEVNA NEGA LICA

Budući da su serumi visoko koncentrisani, obično je dovoljno nekoliko kapi, koje nežno utapkate u kožu lica jednom dnevno ujutru ili uveče. Ako želite, većinu seruma možete koristiti kao tretman nege u toku jedne ili dve nedelje - i u tom period ga možete nanositi dva puta dnevno bez ikakvih problema.

Za šta je još pogodan serum?

  • Određena područja kože takođe se mogu selektivno tretirati serumom. Bez problema možete tretirati područja suve kože sa intenzivnom negom.
  • Ne zaboravite na kožu vrata i dekoltea. Ova posebno zahtevna područja često su suva i češće im treba posvetiti dodatnu negu.
  • Ukoliko koristite serum ujutru, on može funkcionisati i kao prajmer i poboljšati postojanost šminke na koži.
 

lice serum zena ogledalo

PRVO SERUM, ONDA KREMA

Serum uvek nanosite pre kreme za negu kože, a ne posle nje. Ukoliko serum nanosite nakon što ste naneli kremu za lice, sloj kreme bi sprečio kožu da upije serum.

RUTINA NEGE KOŽE SA SERUMOM

  • Najbolje je očistite lice sa proizvodom za umivanje ili gelom za čišćenje lica koji je prilagođen vašem tipu kože.
  • Očistite kožu tonikom za lice kako biste potpuno uklonili sebum, znoj i sve ostatke šminke.
  • Nanesite nekoliko kapi seruma na lice, vrat i dekolte ili samo na delove tela kojima je potrebna dodatna nega.
  • Vrhovima prstiju nežno umasirajte laganu formulaciju kružnim ili tapkajućim pokretima.
  • Zatim nanesite hidratantnu kremu koju obično koristite.