Koliko traje zaštita od sunca?

Brinite o koži i pogledajte naše savete za zaštitu od sunca. Da li ste se ikada pitali koja zaštita od sunca traje duže ili koliko često treba da je nanosite? Saznajte sve što ste ikada želeli da znate o zaštiti od UV zračenja da biste mogli da se opustite i uživate na suncu.

Najvažniji saveti za nanošenje vodootporne zaštite od sunca

Da biste zaštitili kožu od sunca, važno je da znate kada i koliko često treba da nanosite vodootpornu zaštitu.

Kako se nanosi zaštita od sunca

  • Da biste sve vreme bili zaštićeni, nanesite proizvod za zaštitu od sunca pre nego što izađete napolje
  • Važno je da nanesete dovoljnu količinu
  • Nanesite količinu jednaku zapremini dve kašičice na svaki deo tela
  • Ravnomerno nanesite zaštitu na sve delove 
  • Obucite se tek kada koža potpuno upije zaštitu od sunca 
  • Redovno obnavljajte zaštitu, naročito nakon plivanja, brisanja peškirom ili kada se oznojite
  • Ne zaboravite da zaštitite uši i poleđinu vrata
 

Koliko često treba da nanosite zaštitu od sunca

Koliko dugo traje dejstvo zaštite od sunca? Preporučuje se da vodootpornu zaštitu nanosite barem na svaka dva sata i uvek posle kupanja. Bavljenje različitim aktivnostima, kao što je plivanje, može da umanji intenzitet zaštite od sunca. Njeno dejstvo se smanjuje i kada se znojimo ili brišemo peškirom.

Viši faktor zaštite produžava vreme tokom koga ćete biti zaštićeni na suncu. Na primer, zaštita od sunca sa faktorom 30, kao što je NIVEA Sun džepni losion sa SPF 30, štiti vas od opekotina i omogućava vam da ostanete na suncu 30 puta duže nego kada niste zaštićeni. Sa faktorom 50 koža je 50 puta duže zaštićena nego bez zaštite. Međutim, važno je da zaštitu redovno obnavljate jer dejstvo čak i visokog zaštitnog faktora može da oslabi.

Koliko dugo traje zaštita od sunca? – najčešća pitanja

Ako se pripremate za letovanje ili odlazak na plažu, sigurno vas zanima kako da zaštitite kožu od opekotina na najbolji mogući način.

Da li određeni formati zaštite od sunca traju duže od drugih?

Svi NIVEA proizvodi za zaštitu od sunca štite kožu od UVA i UVB zračenja. Vodootporna zaštita traje duže, ali se proizvodi najviše razlikuju po tome koliko su praktični za nanošenje.

Sprej ili boca sa raspršivačem, kao što je NIVEA Sun sprej za zaštitu od sunca omogućava brzo i praktično nanošenje. Pored toga, sprej rashlađuje kožu pa je veoma prijatan za upotrebu tokom vrelih letnjih dana. 

žena-sedi-u-pesku
Šta utiče na skidanje zaštite od sunca

Znojenje

Bilo da uživate na plaži ili šetate po gradu, ako se oznojite, dejstvo zaštite od sunca počinje da slabi.
plivanje
Šta utiče na skidanje zaštite od sunca

Plivanje

Postoje posebno formulisani vodootporni proizvodi za zaštitu od sunca, koji su sjajni kada plivate ili se bavite drugim vodenim sportovima. Iako imaju duže dejstvo u odnosu na obične proizvode za zaštitu od sunca, važno je da i njih redovno nanosite kako biste dovoljno zaštitili kožu.
žena-u-hladu
Šta utiče na skidanje zaštite od sunca

Brisanje peškirom

Brisanje ili trljanje kože peškirom ili rukom takođe može da smanji dejstvo zaštite od sunca. Da biste zaštitili kožu tokom celog dana na najbolji mogući način, redovno nanosite zaštitu od sunca kao što je NIVEA Sun Protect & Moisture hidratantni sprej sa SPF 30.

Da li zaštita od sunca ima rok trajanja?

Ukoliko se pravilno čuvaju, NIVEA proizvodi za zaštitu od sunca mogu da se koriste najmanje 30 meseci. Na ambalaži svih proizvoda, nalazi se simbol otvorene teglice sa brojem i slovom „M“, koji pokazuje koliko meseci proizvod može da se koristi nakon otvaranja.
product-stage-bg