Naučna pozadina proizvoda za bebe

NIVEA Baby proizvodi pre nego što dospeju na tržište. Kao majka, najviše brinete o bezbednosti vaše bebe i važno je da znate da su proizvodi za bebe koje koristite prošli rigorozne bezbednosne testove.

Beiersdorf – istraživanje i razvoj

Priča o tome kako se Beiersdorf stara da svi NIVEA Baby proizvodi ispunjavaju najviše bezbednosne standarde kada je u pitanju zdravlje kože beba.
naučnik-u-laboratoriji

Osnovno istraživanje: ključ našeg uspeha

Poslednjih 130 godina, kompanija Beiersdorf otkriva i istražuje dejstvo određenih supstanci na ljudsku kožu koje treba da posluži za razvoj novih formulacija. Ovo je veoma važan proces kada su u pitanju proizvodi za bebe i njihovo dejstvo na nežnu bebinu kožu.

Globalna istraživačka mreža

Odeljenje za istraživanje i razvoj od početka ima ključnu ulogu u kompaniji Beiersdorf i stoji iza inovacija, vrhunskog kvaliteta i odlične kompatibilnosti sa kožom koju imaju NIVEA proizvodi danas.

Više od 570 ljudi širom sveta je angažovano u oblasti istraživanja i razvoja u kompaniji Beiersdorf – od kojih 450 radi u Međunarodnom centru za istraživanje kože u Hamburgu. Pored toga, Beiersdorf ima globalnu istraživačku mrežu i preko 500 partnerstava u oblasti istraživanja sa univerzitetima, istraživačkim institutima i mladim kompanijama.

Strogo se pridržavamo šest faza lansiranja proizvoda, uključujući i detaljnu predrazvojnu fazu i fazu razvoja u tri koraka kako bismo bili sigurni da su NIVEA proizvodi za bebe prošli sva potrebna testiranja i uverili vas da možete da ih koristite za negu vaše bebe.

Učimo na koži za dobrobit kože

Moto „učimo na koži za dobrobit kože“ ukratko prikazuje osnovni pristup koji kompanija Beiersdorf ima prema istraživanju. Mi dekodiramo kompleksne procese tako što se trudimo da razumemo metaboličke procese koji se odvijaju u koži – kako u organu u celini tako i pojedinačnim ćelijama kože.

Ovaj pristup omogućava našim istraživačima da razviju efikasne aktivne sastojke,  usmeravajući pažnju na one fiziološke koji se nalaze u koži kao i sastojke iz drugih prirodnih izvora.

Sastojci u našim proizvodima za bebe su sjajni jer stimulišu ili dopunjavaju prirodne procese u koži kako bi ona duže bila zdrava.

masaža-losionom-za-bebe

Zdrava nega kože od samog početka

Zahvaljujući sastojcima koji stimulišu prirodne procese u koži, rutina nege zdrave kože od veoma ranog uzrasta pruža više od dobrog osećaja – ima važnu ulogu i u preventivnoj nezi kože.

Kratak pregled različitih faza pripreme proizvoda za tržište

 • Ideja za proizvod
 • Provera i odabir
 • Stabilnost proizvoda, toksikološka i mikrobiološka stabilnost
 • Kompatibilnost sa kožom i test efikasnosti
 • Kliničke studije primene proizvoda na bebama i maloj deci pod nadzorom dermatologa
 • Lansiranje proizvoda

product-stage-bg

Faze razvoja proizvoda

Pre nego što predstavimo NIVEA Baby proizvode javnosti, oni prolaze kroz brojne faze razvoja kako bismo potvrdili njihovu bezbednost.
Ideja za proizvod

Predrazvojna faza – 1. Ideja za proizvod

Razmatramo i razvijamo nove ideje za proizvode u saradnji sa dermatolozima, pedijatrima, babicama, medicinskim sestrama i iskusnim majkama. Uzimamo u obzir i najnovija naučna istraživanja, zaključke za konferencija i istraživanja tržišta.

Predrazvojna faza – 2. Pregledanje i odabir sastojaka

Nakon što je ideja za proizvod usvojena i razvijena, sprovode se inicijalne provere sirovina kao i bezbednosne provere za sve potencijalne i obavezne sastojke. To podrazumeva:

 • Toksikološku bezbednost
 • Fiziološku bezbednost
 • Upotrebljivost
 • Podnošljivost za kožu i sluzokožu
 • Efikasnost

Beiersdorf odbor za procenu bezbednosti proverava sastojke visoke čistoće i ograničenja u pogledu koncetracije. Kriterijumi su zasnovani na ekspertizi u nezi kože koju razvijamo već 130 godina.

naučnici-sa-mikroskopom

Razvojna faza – 3. Stabilnost proizvoda

U ovoj fazi testira se fizičke, hemijske i mikrobiološke stabilnost proizvoda kako bi bilo moguće garantovati 30 meseci stabilnosti proizvoda u uobičajenim uslovima korišćenja. Pored toga, testira se kompatibilnost finalnih proizvoda sa ambalažnim materijalima.

Razvojna faza – 4. Testovi kompatibilnosti za kožu i testovi efikasnosti

Kao prvo, sprovode se in vitro testovi da bi se odredilo potencijalno iritantno dejstvo proizvoda na kožu, sluzokožu i oči. Kada se dokaže bezbednost i kompatibilnost, studije o kompatibilnosti se sprovode pod medicinskim nadzorom na zdravim odraslim osobama koje dobrovoljno učestvuju u istraživanju.
Kada testovi dokažu kompatibilnost proizvoda sa kožom, potrebno je proveriti efikasnost. Kako bi rezultati bili pouzdani i dosledni, primenjuje se standardizovano testiranje.

bebino-lice

Razvojna faza – 5. Kliničke studije primene proizvoda

Studije se sprovode u dogovoru sa roditeljima i njihovom decom pod nadzorom dermatologa kako bi se procenilo pojedinačno stanje kože. NIVEA Baby proizvod se nanosi četiri nedelje pod normalnim uslovima i sve vreme se procenjuje njegovo dejstvo.

Lansiranje proizvoda na globalnom nivou – 6. Lansiranje proizvoda

Kada proizvod uspešno prođe sve različite faze testiranja i studije, konačno je spreman za tržište gde će pokazati da je kompatibilan sa kožom, efikasan i prijatan za kožu miliona beba širom sveta.

Sve povratne informacije koje se od ovog trenutka nadalje prikupe od stručnjaka u oblasti zdravlja i majki beleže se i razmatraju pri razvoju novih proizvoda za bebe.

Brojne faze testiranja dokazuju da je u svaki NIVEA proizvod uloženo puno vremena, istraživanja i ljubavi koji su udruženi sa našim iskustvom dugim 130 godina pa možete biti uvereni da je vaša beba u sigurnim rukama.

Proizvodi za bebe kojima možete verovati

Kada prođu sve ove faze testiranja, krema za bebe, ulje za bebe ili losion za bebe mogu da se nađu i u vašem kupatilu, a vi možete biti spokojni jer ćete znati da proizvodi koje koristite za bebu ispunjavaju najviše standarde u pogledu bezbednosti.