Uspavanka i priča: bebina rutina pred spavanje

Kako da vaše čedo mirno utone u san. Priprema za spavanje je posebna rutina, ali kada je uspostavite na vreme, ona će biti korisna za razvoj vaše bebe u narednim mesecima i godinama.

Zašto je važna rutina pripreme za spavanje

Važno je da bebu opustite pre spavanja kako biste uspostavili dobru rutinu.

Zašto je bebi potrebna rutina pripreme za spavanje?

Kada uspostavite doslednu rutinu, vi pomažete bebi da reguliše svoj biološki sat i razvije zdrav obrazac spavanja, što znači više sna i za vas!

Pokušajte da opustite i umirite bebu barem pola sata pre spavanja. Isključite TV ili druge uređaje koji odvlače pažnju, a zatim je okupajte ili otpevajte laganu uspavanku. Vaš glas treba da umiri bebu, a nežna melodija će joj pomoći da se opusti.

Potrudite se da beba uživa u rutini pripreme za spavanje i doživi to kao pozitivno iskustvo ispunjeno osmesima, bez stresa i povišenog glasa. Beba će se tako lakše opustiti pa će brže i smirenije da utone u san.

5 koristi priča za laku noć za bebin razvoj

  • Čitanje priča, kao intimno i prijatno iskustvo, prilika je za zbližavanje roditelja i dece.
  • Ovo iskustvo podstiče bebe da uživaju u čitanju – a to je nešto što ostaje za ceo život.
  • Čitanje budi dečiju maštu i podstiče ih na razmišljanje.
  • Pomaže najmlađima da usvajaju nove reči.
  • Podstiče emotivni razvoj, jer se beba oseća ugodno i voljeno dok joj čitate.
pepeljuga-i-staklena-cipelica
5 klasičnih priča za laku noć

Pepeljuga

Nezaboravna priča o Pepeljuzi i njenoj izgubljenoj cipelici će sigurno držati pažnju vašeg malog slušaoca. Ova priča o ljubavi i zloj maćehi je zaista uzbudljiva.
crvenkapa
5 klasičnih priča za laku noć

Crvenkapa

Jedna od najpopularnijih priča za decu koju rado čitaju i mladi i stari već vekovima govori o susretu Crvenkape i zlog vuka. Iako za manju decu priča može da bude pomalo strašna, većini će se dopasti komični lik vuka prerušenog u Crvenkapinu baku.
princeza-na-zrnu-graška
5 klasičnih priča za laku noć

Princeza na zrnu graška

Pomalo neobičan izbor bi bila ova bajka koja govori o tome da su princeze toliko osetljive da mogu da osete i zrno graška u krevetu bez obzira na koliko dušeka leže. Zbog ljubavi između princa i princeze popularnost ove bajke traje već dugo.

5 klasičnih priča za laku noć

ivica-i-marica

Nemačka priča o Ivici i Marici je pomalo mračnija nego druge bajke. Deca se obično fasciniraju bekstvom brata i sestre i tražiće da im čitate ovu priču iznova i iznova.
5 klasičnih priča za laku noć

Čarobni pasulj

Priča o dečaku koji se penje uz stabljiku pasulja je jedna od najomiljenijih među decom. Ona naročito vole kada džin dubokim i strašnim glasom izgovori "Fi-faj-fo-fam!".

Proizvodi za negu za pripremu za spavanje

Uvek koristite odgovarajuće proizvode da pružite bebi negu pre nego što odluta u zemlju snova.

Blagi proizvodi za bebe – savršeni za pripremu za spavanje

Pre spavanja, savetuje se da pripremite kožu bebe za noć tako što ćete je očistiti i naneti hidratantni proizvod. 

Pre spavanja, važno je da očistite lice i predeo ispod pelena. Nežno obrišite ove delove kako biste uklonili nečistoće. 

Nakon čišćenja, vreme je za hidrataciju. Odaberite delotvornu kremu za bebe kao što je *NIVEA Baby Soft krema* i nanesite je na celo telo kako bi koža tokom noći bila hidrirana i baršunasto meka.
mama-masira-bebine-ruke

Masaža za opuštanje bebe

Nekada je teško da umirite bebu pre spavanja. Probajte da je nežno izmasirate koristeći *NIVEA Baby ulje za negu* dok joj tiho pevate uspavanku. To će biti pravo uživanje za njenu kožu i i vi i beba ćete ubrzo osetiti kako vam san dolazi na oči.
mama-nanosi-hidratantni-proizvod

Zašto je hidratacija pre spavanja važna za bebu

Dok beba spava, njene ćelije se ubrzano obnavljaju kako bi se koža pravilno razvijala. Tokom spavanja, koža gubi vlagu. Da bi bebina koža bila meka i gipka ujutru, važno je da na nju nanesete hidratantni proizvod pre spavanja.