Vlažne maramice za bebe: nega za vašu bebu

Saznajte zašto su korisne vlažne maramice za bebe. Svaka mama mora da ima vlažne maramice u svojoj torbi za bebu. Saznajte zašto su tako praktične i kako ih možete svakodnevno koristiti.

Prednosti vlažnih maramica za bebe

Vlažne maramice su savršene za negu beba – ovde možete saznati koje su njihove prednosti.
slatka-beba-koja-se-smeje

Dobre i za bebu

Vlažne maramice su praktične za mamu i nežne za bebu. Vaše čedo će uživati u svežem osećaju koje vlažne maramice ostavljaju na koži. Pored toga, vlažne maramice ne povlače bebinu kožu kao obične maramice ili tkanina pa je bebina osetljiva koža zaštićena.

Prednosti vlažnih maramica za negu beba

Vlažne maramice su neophodne svim roditeljima  – s razlogom. Ovaj praktični proizvod za čišćenje je savršen kada menjate pelene ili brišete nered koji je napravio vaš anđelak.

Pošto su maramice već vlažne, možete da ih koristite bilo gde – nije vam potrebna voda! Pored toga, vlažne maramice se neće pocepati kao papirne – dovoljno su jake da njima možete da očistite puno toga.

Kada je u pitanju održavanje čistoće, vlažne maramice za bebe su veoma higijenske. Ne morate da brinete o bacilima i bakterijama – jednostavno bacite maramice nakon upotrebe i sa njima ste bacili i sve bacile. One su sjajna opcija za zaposlene mame koje nemaju vremena za pranje pamučnih maramica.

Pronađite idealne vlažne maramice za svoju bebu

Ako je koža vaše bebe suva ili iritirana, važno je da odaberete odgovarajuće vlažne maramice. *NIVEA Baby Soft & Cream vlažne maramice* natopljene su blagom negujućom kremom i savršene su za umirenje crvenila ili iritacije na koži.

Za kožu koja je veoma osetljiva, važno je da odaberete maramice kao što su *NIVEA Baby Pure & Sensitive vlažne maramice* čija je kompatibilnost sa kožom testirana, ne sadrže parfem a njihovi sastojci odgovaraju koži.
sladak-dečak-koji-drži-suncokret

Izbegavajte mirise

Ne zaboravite da se koža vaše bebe još uvek razvija i može da reaguje na parfimisane vlažne maramice. Ako niste sigurni koje da odaberete, odlučite se za one bez parfema, na primer *NIVEA Baby Pure & Sensitive vlažne maramice*.

Pet razloga zbog kojih su vlažne maramice veoma praktične

  • Kompaktno pakovanje je savršeno za negu u pokretu.
  • Nije potrebno da ih kvasite pre upotrebe.
  • Jednostavne su za korišćenje.
  • Jedno pakovanje sadrži dovoljno maramica pa možete često da menjate pelene bebi.
  • Jednostavno ih bacite posle korišćenja.

Najbolji načini za korišćenje vlažnih maramica za bebe

Za svaku mamu je praktično da ima kod sebe kada su u pokretu – one se mogu koristiti na mnogo više načina nego što mislite.

Kako da koristite vlažne maramice za negu vaše bebe

Kada koristite vlažne maramice za menjanje pelena, važno je da pripremite sve što vam je potrebno – nikako ne smete da ostavite bebu samu na stolu za povijanje –  ni na sekundu!

Prvo pelenom obrišite bebinu guzu koliko možete. Zatim, vlažnim maramicama nežno obrišite ceo predeo ispod pelena da biste uklonili preostale nečistoće. Ne zaboravite da obrišete i prevoje na koži. Devojčice uvek brišite od prednjeg ka zadnjem delu guze kako biste sprečili širenje bakterija.

Kada maramicama temeljno očistite ceo predeo ispod pelena, beba će imati osećaj svežine i biće spremna za čistu pelenu.
žena-ispred-ogledala
Načini za korišćenje vlažnih maramica za bebe

Ukrotite neposlušne vlasi

Usled vlage kosa postaje neposlušna i nastaju sitne kovrdže. Pređite vlažnom maramicom preko kose da biste ukrotili neposlušne vlasi i sačuvali frizuru. 
poslovna-žena-telefonira
Načini za korišćenje vlažnih maramica za bebe

Za ženu u pokretu

Vlažne maramice za bebe su idealne kada treba da obrišete ručke, telefon, kvaku ili dasku na wc šolji. Pored toga, njima možete obrisati i ruke kada nemate gde da ih operete. Uvek nosite jedno pakovanje sa sobom i imaćete jednu brigu manje.
brisanje-tastature
Načini za korišćenje vlažnih maramica za bebe

Brisanje prašine

Vlažne maramice su neverovatno korisne i za brisanje prašine. Bilo da je u pitanju prašina sa električnih uređaja ili kućnih biljki, ona se brzo lepi za vlažnu teksturu maramice koju posle čišćenja jednostavno bacite. Zar to nije divno?
Načini za korišćenje vlažnih maramica za bebe

Čišćenje ljubimaca

Te male šape ne možete uvek da zaštitite od blata, ali ćete ih  vlažnom maramicom veoma brzo obrisati. Maramicu jednostavno bacite nakon upotrebe i vaš nameštaj i podovi će ostati čisti.

Prosuta hrana ne mora da vam zadaje muke

Vlažne maramice nisu praktične samo dok presvlačite bebu  – one mogu biti veoma korisne i za vreme obroka! Jednostavno obrišite deo oko usta i sve druge delove na koje je dospela hrana i za tren oka vaša beba će ponovo biti čista.