Koji dezodorans mi najviše odgovara?

Pronađite savršen dezodorans Prema jednoj studiji, dve od tri žene redovno koriste dezodorans. Da li više volite sprej, roll-on ili stik? U nastavku teksta ćete otkriti koji dezodorans vam najviše odgovara.

Pravi dezodorans za svaki tip

Blaga zaštita za osetljivu kožu – NIVEA Powder Touch

NIVEA Powder Touch dezodoransi kao što je NIVEA Powder Touch sprej pružaju vam i do 48 sati pouzdane zaštite od znojenja. Blaga formulacija za negu ne iritira kožu i čini je glatkom i lepom.
Joga

Različite vrste dezodoransa

  • Dezodoransi u spreju su veoma popularni još od 1965. godine i predstavljaju prvi izbor potrošača. Mlaznica spreja je praktična i omogućava ravnomerno nanošenje aktivnih i negujućih sastojaka. Osvežava celo područje pazuha i ima sjajan miris.
  • Drugi proizvod po popularnosti  je praktičan roll-on, koji se pojavio na tržištu 1950-ih. Zahvaljujući praktičnom aplikatoru, možete naneti njegove aktivne sastojke veoma precizno.
  • Stik postaje sve popularniji, a trenutno je na trećem mestu. Ostavlja tanak sloj kreme na koži, obezbeđuje pouzdanu zaštitu i koža ostaje suva.
Dezodorans u spreju
Vrste dezodoransa

Vrste dezodoransa: sprej, roll-on, stik.

Dezodorans u spreju omogućava ravnomerno nanošenje. Dovoljno je da kratko pritisnete mlaznicu da biste obezbedili pouzdanu zaštitu od znojenja za ceo dan.
Vrste dezodoransa

Praktični i mali – roll-on dezodoransi

Roll-on ne samo da obezbeđuje efikasnu zaštitu od znojenja već i sadrži dodatna ulja i negujuće sastojke koji umiruju i hidriraju kožu pod stresom.
Dezodorans u stiku

Kompaktan i uvek pri ruci – dezodorans u stiku

Dezodorans u stiku je prosto savršen za vašu torbu. Privlačna tekstura dezodoransa je veoma bogata i sadrži negujuće sastojke.

Dezodorans – mit koji nikako da nestane

Ljudi govore puno toga o dezodoransima. Ali da li ova uverenja o dezodoransima odražavaju realnost? Ovde ćemo ih pojasniti!  

Kada se znojite, vi mršavite, ali znoj je neprijatnog mirisa... Ili nije?

Da li mislite da znoj ima neprijatan miris? To nije baš tako. U stvari, svež znoj nema apsolutno nikakav miris. Međutim, posle nekog vremena na koži se razvijaju bakterije i javlja se neprijatan miris. Pošto bakterije bujaju na vlažnim delovima kože ispod pazuha, ovim delovima je naročito potrebna zaštita od znojenja.

Uvreženo je mišljenje da se znojenjem gubi u težini. Kad bi samo to bilo tačno! Nažalost, ovo mišljenje je pogrešno. Kada se znojimo, mi gubimo samo vodu – ne i masnoće. Dovoljno je da nešto popijete i nadoknadićete taj gubitak težine.

Mišljenje broj tri:
Ne znojimo se samo dok se bavimo sportom – začinjena hrana ima isto dejstvo. Ima istine u tome! Ljuti začini ubrzavaju metabolizam i poboljšavaju cirkulaciju. Organizam reaguje tako što se više znojimo.

NIVEA objašnjava mitove o dezodoransima. Koji su istiniti a koji su samo glasine?

  • Kada se tuširate hladnom vodom, ne znojite se. Ovo je tačno, ali samo na kratko. Tuširanje hladnom vodom zaista rashlađuje telo, ali organizam ubrzo izjednači temperaturu.
  • Ako koristite dezodorans na koži koja je tek obrijana, može se javiti upala od brijača. Netačno: Upale ne uzrokuju dezodoransi, već brijanje koje iritira osetljivu kožu. Koristite penu ili gel za brijanje da biste zaštitili kožu. Potrebno je da odaberete dezodorans bez alkohola. Međutim, ne bi trebalo da nanosite antiperspirant odmah posle brijanja.
  • Još jedno mišljenje: Dezodoransi i antiperspiranti zapušavaju pore u koži. Zapravo, dezodoransi koji ne sadrže aluminijum deluju na površini kože i neutrališu miris koji stvaraju bakterije. Nasuprot tome, sastojci u antiperspirantu sužavaju pore određeno vreme kako bi smanjili znojenje i pružili vam osećaj svežine bez ikakvih negativnih uticaja. Koža ponovo može da diše slobodno.