Kako da vam kosa izgleda savršeno na dan venčanja

Pripremite se za svoj veliki dan. Od svadbenih frizura, do probe frizure i spiska za organizaciju venčanja, otkrijte šta vam je sve potrebno kako biste bili nezaboravna mlada.

Planiranje unapred je od ključne važnosti za prelepu kosu

Bilo da idete da isprobate frizure ili birate svadbenu frizuru, otkrijte šta možete da učinite pre svog velikog dana kako biste izgledali najbolje što možete

Kako da pripremite kosu za svoj posebni dan

 Većina žena odabere venčanicu i ukrase za kosu pre nego što se odluči za frizuru. Ovo je bitno jer će izrez i stil haljine uticati na to koji vam izgled najbolje pristaje. 

Pregledajte internet sajtove ili prelistajte časopise pre nego što odete na probu frizure kako biste znali koje frizure vam se sviđaju, a koje biste radije izbegli.

Ukoliko se odlučite da podignete kosu, sprej za kosu poput NIVEA Diamond Gloss Care spreja za stilizovanje će pomoći da vam se frizura ne pokvari tokom samog obreda i zabave nakon njega.
svadbenu frizuru

Kako da izaberete svadbenu frizuru

Postoji mnogo stvari koje treba da uzmete u obzir pre svog velikog dana. Čim odaberete venčanicu možete početi da planirate frizuru. U zavisnosti od stila haljine i ukrasa za kosu možda ćete hteti da skratite kosu ili počnete da je puštate. Možda bi najbolje izgledala ako je podignete.

Pet načina da vam kosa izgleda predivno na dan vašeg venčanja

 1. Prilikom odabira svadbene frizure poslušajte savet frizera
 2. Za prelepu kosu je potrebno više meseci – primenjujte rutinu za negu kose koja će je učiniti zdravom sve do samog venčanja
 3. Koristite proizvode za kosu koji odgovaraju vašem tipu kose
 4. Skratite kosu jedno mesec dana pre samog venčanja
 5. Potrudite se da jedete dosta salate i unosite omega 3 i 6 masne kiseline u svoju ishranu kako biste poboljšali sjaj kose 

Koraci do raskošne kose na dan venčanja

Svaka žena želi da izgleda predivno na svoj veliki dan. Sa ovim rezimeom praktičnih saveta za svadbene frizure, možete da precrtate jednu stavku sa spiska.

Šta treba i ne treba da radite kad su u pitanju probe frizure

Treba

 • da ostavite dovoljno vremena da pronađete frizera za probu frizura
 • da operete kosu noć uoči probanja frizura
 • da dozvolite frizeru da vidi vašu prirodnu kosu kako bi znao sa čime radi
 • donesete referentne fotografije, ukrase za kosu i sliku vaše venčanice 

Ne treba

 • da se zadovoljite samo jednom probom ukoliko vam se frizura ne sviđa
 • naneste suviše proizvoda prilikom pranja kose pre probanja frizure
 • odbijate da promenite frizuru ili boju kose pred vaš veliki dan ukoliko vam frizer to preporuči
Ošišajte se

Kako da se pripremite za dan svog venčanja

Ošišajte se

Dobra je ideja da se ošišate otprilike mesec dana pre venčanja. To će vam osvežiti kosu pa neće izgledati beživotno i istovremeno će sprečiti rascvetavanje krajeva. Do momenta kad stigne vaš veliki dan kosa će vam dovoljno porasti da možete ponovo da je skratite ako je to potrebno.
Obilno hidrirajte kosu

Kako da se pripremite za dan svog venčanja

Obilno hidrirajte kosu

U mesecima pre venčanja, maske za kosu i proizvodi koji štite vlasi od toplote će biti vaši najbolji prijatelji. Da biste na svoj veliki dan imali bujne, svilenkaste uvojke koristite masku za kosu jednom nedeljno.
Proizvodi za negu kose

Kako da se pripremite za dan svog venčanja

Proizvodi za negu kose sa specijalnim formulacijama

Pre svadbe želećete da uradite sve što možćete da ojačate kosu tako da ona može da izdrži bilo kakvo oblikovanje na vaš veliki dan. NIVEA Diamond Gloss Care šampon pruža intezivnu negu i napravljen je da kosu učini sjajnom i glatkom na dodir.
healthy eating

Kako da se pripremite za dan svog venčanja

Zdravo se hranite da bi vam kosa bila zdrava

Zna se da vitamin B, kao i omega 3 i 6 masne kiseline doprinose sjaju i mekoći kose. Zasijajte iznutra tako što ćete imati zdrav režim ishrane, bogat orašastim plodovima, bundevinim semenkama, semenkama lana i salatama.

Šta da unesete u spisak za organizaciju vašeg venčanja

Sa tako dugačkim spiskom stavki za organizaciju venčanja, lako možete da previdite pitanje svoje kose. Dok se bavite pitanjima cvetnih aranžmana, torti, lokacije i pozivnica, ne zaboravite da zakažete jednu do tri probe frizura. Ne zaboravite da na spisak stavite i mladoženjinu frizuru. 

KAKO DA NAPRAVITE SAMI UKRAS ZA KOSU ZA VENČANJE

Napravite sami ukras za kosu od cveća za svoje venčanje
product-stage-bg