Kako negovati suvu kožu glave

Kako negovati suvu kožu glave

Lepa kosa i koža glave koja pruža prijatan osećaj.
Ako je koža glave zategnuta i javlja se svrab, možda je previše suva. Koži glave je potrebna dodatna hidratacija, naročito zimi kada je izložena uticaju hladnoće i suvog vazduha usled grejanja. NIVEA saveti za negu obnavljaju ravnotežu kože glave.

Šta uzrokuje suvu kožu glave?

Kompleksna struktura kože glave

Nove ćelije se stalno formiraju u dubljim slojevima kože glave. Zdrava koža glave i dobra cirkulacija su najvažniji preduslovi za lepu kosu.

Kao i ostali delovi kože i koža glave sadrži nekoliko slojeva:
U donjim slojevima, nove ćelije se formiraju na površini, dok se stare ćelije stalno ljušte.

Međutim, neki uzročnici mogu da poremete ovaj proces. Tada se javlja svrab, koža je suva i zategnuta i stvara se perut. Drugi uticaji, kao što je predugo izlaganje suncu ili slana i hlorisana voda isušuju kožu glave i uzrokuju pojavu peruti.

Neuravnotežena ishrana, veliki stres i često tuširanje takođe mogu da isuše kožu glave.
Suva koža glave može biti nasledna. Kada svrab postane nepodnošljiv, treba da odete lekaru jer može biti u pitanju gljivično oboljenje ili su uzrok vaške ili grinje. Ne brinite. Ove probleme sada možete lako i brzo rešiti.

Uspostavljanje ravnoteže: zdrava, negovana koža glave

Ako je koža glave izgubila prirodnu ravnotežu, kosi je potrebno blago čišćenje i nega kako bi ravnoteža bila ponovo uspostavljena. NIVEA Hydro Care šampon sa aloe verom i ekstraktom lokvanja obezbeđuje kosi intenzivnu hidrataciju i ne čini je teškom.

Podsetnik: Kako rešiti problem suve kože glave i peruti?

  • Izbegavajte tuširanje vrelom vodom – koža glave tako gubi svoja prirodna ulja i vlagu.
  • Vetar, hladnoća i suv vazduh od centralnog grejanja takođe mogu da oštete kožu glave.
  • Negujte suvu kožu glave blagim šamponom kao što je NIVEA Hydro Care šampon za hidrataciju jer se može desiti da šampon protiv peruti naruši njenu prirodnu ravnotežu.
  • Čak i zdrava koža glave može biti pod stresom usled čestog feniranja. Povremeno sušite kosu prirodno, bez fena.
  • Da biste smanjili stres  kože glave i stimulisali proizvodnju sebuma, probajte da nekoliko dana ne perete kosu. Ako imate mnogo peruti, važno je da svakog dana perete kosu kako bi šampon mogao da deluje.
 
 

Prirodna nega za kožu glave

Prirodni sastojci poput aloe vere su korisni jer dodatno hidriraju suvu kožu glave i čine je vitalnom kako biste se ponovo osećali dobro u svojoj koži.

Šamponi za zdravu kožu glave

Preporučujemo vam