Filteri
Sortirajte
Balsam: dodatna doza nege

Vašoj kosi je potrebna redovna nega baš kao i vašem telu i licu. Idealno bi bilo da koristite tretman za kosu nekoliko puta mesečno kako biste sprečili oštećenja ili obnovili već oštećenu kosu. Takav tretman se preporučuje kao obavezna nega za farbanu, oštećenu ili beživotnu kosu. Kada nemate vremena za tretman za kosu, koristite balsam. Balsam je odlična zamena, jednostavan je i praktičan za upotrebu, neguje kosu i olakšava raščešljavanje.

Balsam za različite potrebe 

Trebalo bi da koristite proizvode koji odgovaraju vašem tipu kose, baš kao i kada je u pitanju nega kože. Na primer, bojena i blajhana kosa zahtevaju drugačije tretmane za negu, baš kao i tanka i beživotna u odnosu na kovrdžavu. Svi proizvodi za negu kose imaju jednu zajedničku stvar: balsam, koji sadrži hranjive sastojke. Površina je glatka i kosa dobija svilenkasti sjaj. Pored toga, i balsam i tretman olakšavaju raščešljavanje, što je velika prednosti posebno kod dugačke ili kovrdžave kose. Važno je da odaberete odgovarajući balsam za svoj tip kose koji će pretvoriti pranje i oblikovanje kose u pravo uživanje.

Kako se pravilno koristi balsam

Balsam možete koristiti svakog dana, a posebno se preporučuje nakon svakog pranja kose šamponom. Potreban vam je samo minut jer balsam odmah deluje. U zavisnosti od dužine kose, nanesite količinu u veličini oraha na oba dlana i umasirajte ga u mokru kosu. Ako imate dugu kosu, obavezno nanesite balsam na krajeve jer oni brzo pucaju. Oštećenja možete da sprečite ako redovno nanosite tretman ili balsam za kosu. Nakon toga, dobro isperite kosu toplom vodom. Primetićete da vam je kosa lepršavija već nakon prvog nanošenja balsama. Pored toga, balsam kosi daje sjaj i lep izgled.


Kako deluje šampon na kosu?

Šampon je osnovni proizvod za negu kose i važno je da odgovara vašem tipu kose. Uklanja prljavštinu, neprijatne mirise i ostatke pene, spreja i gela za stilizovanje kose. Pri svakom pranju, šampon vraća kosi prirodan izgled i priprema je za tretman. NIVEA šamponi su istovremeno blagi i ne uzrokuju oštećenja. Pored toga, obogaćeni su hranjivim i negujućim sastojcima. Čak i dok nanosite šampon, kosa upija ove aktivne sastojke i poboljšava strukturu kose. Šta je još prednost šampona? Odgovarajući šamponi neguju kožu glave, reguliše proizvodnju masti i sebuma kako se kosa ne bi brzo mastila. Pored toga, naši proizvodi za negu imaju veoma blago dejstvo na kožu glave, ne iritiraju i ne isušuju i zato su pogodni čak i za osetljivu kožu glave.

Odgovarajući šampon za moj tip kose

Proizvodi za normalnu kosu daju kosi sjaj, dok oni za oštećenu i suvu kosu pružaju hranjivu negu. Specijalni hidratatni šamponi su naročito pogodni za svakodnevno pranje. Ako imate bojenu kosu, odaberite šampon koji štiti boju. Ovi šamponi zatvaraju površinu vlasi i sprečavaju prebrzo ispiranje pigmenata – bilo da je u pitanju plava, smeđa ili crvena kosa.

Čista i negovana kosa: 2 u 1 šampon i balsam 

Sjaj, volumen i dodatni nalet svežine? Čak i kada nemate puno vremena, ne treba da se odreknete ovih prednosti. 2 u 1 šampon je proizvod koji sadrži i šampon i balsam. Dodatna nega koju pruža balsam je veoma važna, naročito za suvu kosu. Kosa se lako raščešljava, ima zdrav sjaj i predivno je meka. Pronađite odgovarajući NIVEA šampon i ispunite sve potrebe kose – uživaćete u njenom sjaju i mekoći.