Intimna nega: za potpunu higijenu

Važni saveti za pravilnu higijenu. Lična higijena je važna za lepotu. Ona je važan deo naše svakodnevne rutine nege, koja uključuje i intimne delove. Objasnićemo vam kako da ih pravilno negujete i na šta treba da obratite pažnju.

Nežna i blaga nega

Manje je ponekad više

Najvažnije je da intimna higijena bude blaga. Obični gelovi za tuširanje i proizvodi koji sadrže sapun će isušiti osetljivu kožu. Takođe bi trebalo da budete oprezni sa sastojcima kao što su miris i alkohol – idealno bi bilo da ih u potpunosti izbegavate. Da biste održali prirodni zaštitni kiseli sloj kože, proizvodi za negu koje koristite treba da imaju neutralnu pH vrednost. Drugim rečima, oni treba da imaju istu kiselost kao i koža.
Vaše intimno područje ima pomalo kiselu pH vrednost. Dakle, umesto uobičajenih gelova za tuširanje i šampona, koristite ili samo mlaku vodu ili proizvode za negu koji odgovaraju pH vrednosti vašeg intimnog područja. Ova vrednost je obično između 4,0 i 4,5. Takođe nije dobro da uperite mlaz vode direktno na osetljivo područje jer tako mogu da prodru bakterije. Ako za pranje koristite flanelski ubrus, treba da ga operete toplom vodom posle upotrebe kako biste uklonili sve bakterije.

Obratite pažnju na nivo pH vrednosti

Koža intimnog područja ima veću kiselost. Niži nivo pH vrednosti od 4,0 do 4,5 je savršena zaštita od bacila i bakterija. Da biste održali nivo pH vrednosti, vodite računa i o količini praška za pranje: ostaci praška na vešu koji ima alkalnu vrednost može da utiče na vaginalnu floru.

Evo kako da pravilno održavate higijenu

Vaginalna flora, zaštitni sloj vagine, pruža pouzdanu zaštitu od patogena. Ova zaštita može da se održi odgovarajućim proizvodima za higijenu. Za nežno i osvežavajuće čišćenje i negu u pokretu, probajte NIVEA Intimo Natural Fresh maramice za intimnu negu.
 

Održite svoju prirodnu pH vrednost

Voda za čišćenje
Izaberite proizvod bez sapuna ili boja. NIVEA Intimo Natural Fresh losion za intimnu negu je ginekološki i dermatološki testiran i pruža zaštitu, svežinu i dobar osećaj na koži.

Intimna higijena: koristite samo blage sastojke

Ako želite da koristite više od vode, probajte posebne proizvode za intimnu negu kao što je NIVEA Intimo Natural Fresh losion za intimnu negu. On je razvijen specijalno za potrebe vašeg intimnog područja i samim tim obezbeđuje optimalnu higijenu i zaštitu. Ne sadrži sapune i ginekološki i dermatološki je testiran. Formulacija losiona koja sadrži blagi ekstrakt kamilice neguje kožu a mlečna kiselina održava prirodnu pH vrednosti kože.
Kiseli zaštitni sloj kože u ovom osetljivom području ne treba izlagati jakim sapunima – na kraju krajeva, on nas štiti od neželjenih gljivičnih infekcija.