Zbogom celulitu: objavite rat pomorandžinoj kori

Saveti za glatku i zategnutu kožu. Glatka i meka koža – to je ono što većina žena želi. Određene vežbe i odgovarajuće kreme vam mogu pomoći da ponovo zategnete kožu.

Vežbe i nega za glatku kožu

Nećete se osećati naročito prijatno leti dok nosite šorts ili suknju ako vam se na nogama vide neprivlačna udubljenja. Rešite se celulita na vreme: zategnite noge i zadnjicu pomoću specijalnog programa vežbi i ovih saveta za negu.

Tuširajte se naizmenično hladnom i toplom vodom. Hladna voda skuplja krvne sudove, a topla ih širi. Cirkulacija se ubrzava a koža zateže.

Celulit: evo kako da kožu učinite glatkom i lepom

  • Celulit predstavlja veliki problem za mnoge žene.
  • Dosadne jamice neće nestati preko noći. Započnite svoj režim borbe protiv celulita zimi kako bi vam koža bila ponovo lepa i spremna za sezonu bikinija.
  • Vožnja bicikla, trčanje i vežbanje na steperu su vaši saveznici u borbi za lepšu kožu. Vežbe ne samo da zatežu mišiće, već i čine kožu glatkom.
  • Specijalnim tretmanom protiv celulita ojačaćete tkivo kože: NIVEA Q10 losion za zatezanje tela učvršćuje i jača kožu.
  • Kofein povećava otpornost spoljašnjeg sloja kože. Piling sa zrnima kafe pročišćava kožu i stimuliše cirkulaciju u ćelijama.

Masaža kvalitetnim sastojcima primetno zateže kožu

Trikovi za zategnutiju kožu – vaš plan borbe protiv celulita

  • Masaža podstiče cirkulaciju i ubrzava protok limfe. Masirajte kožu zadnjice i nogu rukavicom za piling ili četkom za celulit.
  • Vodite računa o proširenim venama: konsultujte svog lekara pre nego što počnete sa tretmanima.
  • Alkalna kupka jednom nedeljno pročišćava i detoksikuje celo telo. Dodajte četiri kašike alkalne soli u kadu i opustite se u lekovitoj kupki.
  • Naša koža je odraz našeg organizma. Kad smo zdravi, to se vidi jer zdravlje zrači iznutra. Ako unosite dovoljno vitamina i imate uravnoteženu ishranu, izgledaćete bolje! Uključite u ishranu namirnice koje imaju nizak sadržaj soli kako biste iznutra smanjili celulit. So vezuje vodu u telu usled čega tkivo kože otiče. Začinite hranu aromatičnim biljem umesto solju.        
  • Povrće bogato kalcijumom kao što su brokoli, mahunarke i spanać takođe pospešuju izbacivanje viška tečnosti iz organizma.

Redovna fizička aktivnost – najbolji način da se rešite celulita

Vežbe jačaju mišiće i sagorevaju masne naslage – objavite rat celulitu i dovoljno se krećite.

Glatka koža na zadnjici i nogama i zategnutije obline

Celulit možete smanjiti pomoću nekoliko jednostavnih vežbi – ukoliko ih redovno radite. Sve što vam je potrebno je podloga za vežbanje. Lezite na leđa i podignite noge. Raširite kolena za širinu šake i savijte ih pod pravim uglom. Sada podignite kukove i ispružite jednu nogu. Polako brojte do deset a zatim promenite nogu. Deset ponavljanja svakog dana je dovoljno da oblikujete telo i primetno poboljšate izgled kože. 

Ovde možete saznati više o proizvodima za zatezanje kože i njihovom dejstvu

Objavite rat celulitu – redovna fizička aktivnost daje vidljive rezultate

Zategnutije butine: dok ležite na podlozi, okrenite se na stranu i blago savijte nogu koja je ispod. Zatim ispravite drugu nogu i podižite je uz izdah. Zadržite nogu kratko u vazduhu a zatim je spustite uz udah. Promenite stranu posle 20 ponavljanja.