šta je kolagena zatezanje

Zrela koža: kako sprečiti prevremeno starenje

HIDRATANTNI PROIZVOD ZA TELO KOJI ODGOVARA ZRELOJ KOŽI

Smanjena elastičnost i čvrstina, kao i osećaj suvoće su prvi simptomi zrele kože. Uz pravilnu negu, vaša koža će dugo biti zategnuta i uvek će izgledati negovano.

Zrela koža?

Pružite koži intenzivnu negu kako bi bila čvrsta i negovana.

Kako da prepoznate prve simptome zrele kože

  • Koža počinje da stari biološki kod žena između 25. i 30. godine.
  • Prvi primetni znaci su često nedostatak elastičnosti i gubitak vlage.
  • Koža nije više u stanju da skladišti vlagu tako lako i postaje suva, zategnuta i  javljaju se i iritacije.
  • Zrela koža gubi čvrstinu i mogu se pojaviti prve fleke usled disbalansa u pigmentaciji – prvenstveno na gornjem delu grudnog koša i nadlakticama jer su ovi delovi češće izloženi UV zracima.
  • Zbog gubitka kolagena koža postaje sve tanja i smanjuje se proizvodnja sebuma.
  • Kada koža gubi čvrstinu, na butinama se češće javljaju ružne jamice i celulit.
Piling

Vaša rutina nege za zrelu kožu – počnite od pilinga

Zrela koža treba da bude dobro pripremljena da bi mogla bolje da upije proizvode za negu. Zato bi trebalo da uradite piling jednom nedeljno. Tako ćete ukloniti mrtve ćelije kože i vaša koža će odmah biti glatka.

Zrela koža će biti blistava duže vreme uz pravilnu negu

Zreloj koži je potrebna drugačija nega u odnosu na mladu kožu. Zato bi trebalo da promenite svoju rutinu nege i koristite odgovarajuće sastojke.
Nega pod tušem

Koži je potrebna intenzivna nega ali nemate dovoljno vremena?

NIVEA ima u ponudi proizvode za negu zrele kože

Kako bi koža bila uvek negovana, hidrirana i zategnuta, NIVEA proizvodi veliki broj hranjivih losiona. Jedan od naših najprodavanijih proizvoda je Q10 losion za zatezanje kože.
Formulacija koja zateže kožu je obogaćena hranjivim sastojcima kao što su koenzim Q10, L-karnitin i kreatin iz NIVEA Q10 energetskog kompleksa, koji povećavaju nivo ćelijske energije – što su i pokazali in-vitro testovi. Naš Q10 losion za telo učvršćuje kožu i čini je elastičnijom.
 
product-stage-bg

Nekada je jednostavnije nego što mislite

Intenzivna nega za zrelu kožu – Q10 losion za učvršćivanje tela

Zrela koža ne može više tako efikasno da skladišti vlagu i često postaje suva. Da biste to sprečili, koristite hranjive hidratantne proizvode koji će istovremeno učiniti kožu glatkom.

Možda da probate NIVEA Q10 ulje za učvršćivanje kože? Ovo ulje za telo sa koenzimom Q10 i uljem avokada intenzivno neguje kožu, čineći je lepom i glatkom.
NIVEA formulacija sa koenzmom Q10 dubinski hidrira kožu, kao što su pokazali in vitro testovi.
Vaša koža će biti primetno čvršća posle samo 2 nedelje. Pored toga, koža brzo upija ulje i nije masna. Dok koristite ovo ulje, činite i sebi i svojoj koži uslugu. Uverite se i sami koliko je efikasan ovaj optimalan hidratantni proizvod za zrelu kožu.
Domaći preparati

Nekada je lakše nego što mislite – osmeh će učiniti kožu lepom

Pored pravilne nege, koži je potrebna i pozitivna energija. Stara izreka je tačna: stari ste onoliko koliko se osećate starim! Nosite modernu odeću i oslobodite unutrašnju lepotu – ta lepota je neprolazna!