Filteri
Sortirajte
Sortirajte
Suva koža i nega

Veliki broj ljudi ima problema sa suvom kožom u zimskim mesecima; neki imaju urođenu predispoziciju za suvu kožu ili žele da pruže koži dovoljno nege i pažnje tokom cele godine. Da biste sprečili isušivanje kože, svakodnevno nanosite hranjivi losion ili mleko za telo - po mogućnosti neposredno nakon tuširanja ili kupanja. Tačno je da je potrebno da odvojite malo vremena, ali taj trud svakako vredi i vaša koža će vam biti zahvalna. Na laktovima, kolenima i potkolenicama se često javlja suva koža jer se u ovom predelu nalazi veoma malo lojnih žlezda i vrlo malo potkožnog tkiva. Zato je koži na tim delovima potrebna posebna nega - naročito zimi, kada lojne žlezde luče manje masnoće.

Losion za telo ili mleko za telo - u čemu je razlika?

Losion za telo i mleko za telo se obično razlikuju po količini vode i ulja koje sadrže: dok mleko za telo ima vrlo veliki sadržaj masti, losion sadrži veliku količinu vode i pre svega pruža koži hidrataciju. Mleko za telo je uglavnom hranljivije, što ga čini pogodnim za suvu kožu. Losion za telo rashlađuje kožu upravo zbog visokog sadržaja vode. Voda nakon nanošenja ispari i ostavlja osećaj svežine na koži koji prija naročito tokom letnjih meseci.

Hidratacija: blagostanje za telo i um

Nežni i osvežavajući mirisi – svakodnevna hidratacija losionom za telo jača i telo i um, a koža izgleda lepo i negovano. Zato posvetite nekoliko minuta ovom kratkom ritualu i s vremena na vreme ugodite sebi i svojoj koži masažom.