Saveti za svakodnevnu negu kose

Evo kako da učinite da kosa izgleda lepo i zdravo Bez obzira na to da li imamo kratku, dugu, kovrdžavu ili pravu kosu, mi samo želimo najbolju negu. Preduslov za lepu, sjajnu kosu je nega koja je prilagođena potrebama vaše kose.

Pranje, sušenje, stilizovanje: savršena nega kose

Nemaju svi tipovi kose iste potrebe. Korisno je da znate koji je vaš tip kose da biste prilagodili negu strukturi vlasi. Sledeći saveti su praktični za negu kose uopšte.
quote

Saveti za negu za kovrdžavu kosu i volumen

Nije samo koži lica i tela potrebna hidratacija, potrebna je i kosi da ne bi  bila suva i neuredna.

Zato bi trebalo da uvek prilagodite negu svom tipu kose, koristeći odgovarajuće NIVEA proizvode za negu koseKovrdžavoj kosi je prirodno potrebno više hranljivih lipida nego ravnoj kosi. Zato koristite hranljivu masku za kosu jednom nedeljno. 

Masku možete i sami napraviti prilično jednostavno. 

Pomešajte malo ispasiranog avokada sa kašikom jogurta i kašikom ulja jojobe i umasirajte tu smesu u kosu. Posle sat vremena, temeljno isperite masku. Kosa će odmah biti glatka i imaće veći sjaj. Pored toga, trebalo bi da imate ličnu rutinu nege kose. Posle svakog pranja, koristite balsam i izbegavajte fen što je češće moguće. Previše toplote može da ošteti strukturu vlasi. Ovde možete saznati više o kovrdžavoj kosi.

Neposlušna kosa? Sjajno!

Čak i ako imate gustu, neposlušnu kosu, ne očajavajte! I od nje ćete moći da napravite najlepše frizure. Da biste kosi pružili potrebnu negu, svakog dana koristite balsam i ne sušite je fenom. Na kraju, možete da utrljate malu količinu kreme ili pene u krajeve kose kako biste uklonili pramenove koji štrče.

Ako imate kovrdžavu kosu koja često nema oblik jer je suva, pomoći će pena za taj tip kose (kao što je NIVEA Curl Plumping).
saveti_za_svakodnevnu_negu_kose_uvod_1
Ako žurite, isfenirajte kosu na ravno, povlačeći četku od korena ka krejevima. Tako ćete ispraviti vlas.
saveti_za_svakodnevnu_negu_kose_uvod_2

Prefinjen odsjaj, svež i zdrav sjaj

Pun sjaj: sjajna kosa je rezultat pravilne nege. Postoje fantastični proizvodi za negu, ne samo u drogeriji već i u vašem frižideru.

Maska za kosu za svilenkastu, zdravu kosu

Kosa izgleda zdravo samo ako sija i ima volumen. Ali kosa često ne dobija dovoljno hranljivih sastojaka i nije gipka, zbog čega izgleda krto i beživotno. Nega prirodnim uljima može pomoći: ulje badema, ulje jojobe i arganovo ulje su naročito korisni. Pre pranja kose, stavite nekoliko kapi na koren i po dužini. Da bi koža i kosa mogli da potpuno upiju sastojke, operite kosu tek posle sat vremena. Tako će vam kosa biti svilenkasta i laka za češljanje.


Ukratko: saveti za svakodnevnu negu kose

Mali saveti za svaki dan

  • Pravilna tehnika feniranja će trenutno dati veći volumen kosi: sušite u pravcu rasta dlake. Tako ćete podići koren kose.
  • Oštećenoj kosi koja je izložena stresnim uticajima naročito je potrebno mnogo pažnje.
  • Vodite računa da koristite odgovarajuće proizvode za negu! Vaša kosa će izgledati zdravo samo ako je negujete odgovarajućim šamponom i balsamom.
saveti_za_svakodnevnu_negu_kose_odeljak_2

Zašto treba da negujem kosu?

Pravilna nega prilagođena vašem tipu kose je osnova za zdravu, sjajnu kosu bez obzira na to koliko imate godina.
product-stage-bg

Lepa kosa svakog dana uz pravilnu negu

KAKO DA NEGUJETE SVOJU KOSU

Jednostavna rutina za lepe lokne