Hair

KOJA FRIZURA MI ODGOVARA?

Da li imate neki svoj jedinstveni stil? Neku frizuru koja je nekako uvek drugačija? „Koja frizura mi dobro stoji?“ – Da li često postavljate ovo pitanje? Pronađite inspiraciju za oblikovanje za svaki tip kose i nove frizure koje je lako napraviti i sa kojima ćete uvek izgledati drugačije.
Kosa je simbol lepote
Kosa je veoma važna za naš izgled. Ona je ogledalo našeg raspoloženja, baš kao i koža, jer je veoma često nova frizura odraz promene u životu. Elegantna frizura ili sjajna, lepo negovana kosa uvek privlače pažnju. Koliko god godina da imamo, svi želimo lepu kosu i savršenu frizuru.

Koja frizura mi odgovara?
Duga talasasta kosa, kratka frizura ili šiške – da biste pronašli odgovor na pitanje „Koja frizura mi odgovara?“ potrebno je da se konsultujete sa stručnjacima za kosu. Da li će vam frizura odgovarati zavisi uglavnom od tri faktora – oblika lica, teksture kose i truda koji želite da potrošite na oblikovanje kose.

Koja frizura mi odgovara – pomoći ćemo vam pri izboru 
Oblik lica: vaša kosa i oblik lica čine celinu u oku posmatrača i treba da se dopunjavaju. Ali ne odgovaraju sve frizure svakom obliku lica. Postoji pet različitih oblika lica: ovalni, okrugli, srcast, duguljast i oblik kruške. Da biste odredili koja frizura odgovara vašem licu, prvo treba da odredite njegov oblik: stanite ispred ogledala, pokupite kosu i stavite traku, a zatim karminom nacrtajte konture lica na ogledalu. Tip kose: da li će vam neka frizura pristajati zavisi i od tipa kose – tankoj kosi je potreban volumen i frizura koja neće učiniti da deluje iskrzano. Gusta i kovrdžava kosa se lako stepenuje i tanji ka krajevima. Što je kraća frizura, to je kosu teže oblikovati jer kovrdže postaju neposlušne. Trud potreban za oblikovanje: frizura ne treba samo da odgovara vašem licu i tipu kose, već i vašem stilu života. Ako ne želite da posvetite više od par minuta nezi kose, komplikovane frizure nisu za vas. Koja frizura mi odgovara ako imam ravnu kosu? Kratke frizure su jednostavne i trendi za ravnu kosu – kosu možete brzo oprati i osušiti i lepo oblikovati u samo par poteza. Gustu i kovrdžavu kosu možete oblikovati brže ako je stepenasto ošišana i malo istanjena.