NIVEA dečija igrališta

GDE NAM RASTU DECA?

Stalo nam je gde nam rastu deca! A znamo da je vama takođe! Otkrijte kako zajedno možemo deci da obezbedimo lepša i bezbednija igrališta!

Naša misija: bezbedna igrališta

video play

Za decu vreme za igru znači više od zabave. Igra razvija njihovu maštu, pomaže im da upoznaju nove prijatelje i da otkriju svet koji ih okružuje. Zato je igra u bezbednom okruženju veoma važna. Naša misija je da deci obezbedimo uređena i bezbedna igrališta. Uspeli smo u tome, jer smo ukazali javnosti na ovaj problem, pretvarajući dobre namere našeg tima i zajednice u delotvornu akciju.

Podizanje svesti o problemu je prvi i najveći korak! Pokret „Gde nam rastu deca“ stvorili su građani sami i ovo je njihova pobeda! Mi smo ih podržali i pomogli da njihov glas čuju kako oni sami, tako i mediji. To ćemo činiti i dalje. Na nama je da u budućnosti u saradnji sa nadležnim gradskim ustanovama pružimo mogućnost da se napravi, renovira i opremi što više igrališta gde god postoji potreba.

Dakle, ako znate grad kome je potrebno novo igralište, uključite se u našu kampanju, i ako grad dobije dovoljno glasova, izgradićemo NIVEA dečije igralište!

UKLJUČITE SE U AKCIJU

7 godina promena

Počeli smo ovaj projekat 2013. godine i do sada smo izgradili 30 bezbednih igrališta. Ove godine, takođe nam je potrebna vaša pomoć, da bismo izgradili još nova dečija igrališta. Vi nam predložite grad kome je potrebno igralište i sakupite podršku vaših sugrađana, a mi ćemo ga izgraditi, poštujući najviše domaće i evropske standarde SRPS EN 1176 I SRPS EN 1177 o bezbednosti dečijih igrališta, odnosno izbora sprava i sigurnosne podloge na igralištu.

Sve ovo je moguće zahvaljujući zajedničkom naporu svih nas: građana, lokalnih vlasti i NIVEA tima. “Vrednosti na kojima se NIVEA bazira – bliskost, poverenje i odgovornost su upravo one vrednosti koje osnažuju porodice. Gradeći i opremajući bezbedna mesta i okruženja, NIVEA pruža mogućnosti deci i porodicama da provedu kvalitetno zajedničko vreme.”

 Saznajte više o već izgrađenim NIVEA igralištima! 

Kako se možete uključiti u akciju

Počinje novi krug glasanja za NIVEA dečija igrališta, koje će trajati od 19.08. do 21.09.2020. Svi do sada sakupljeni glasovi su važeći.

Vi možete biti deo ove priče. Zapravo, svi možemo i trebalo bi da budemo deo ove priče! Naša dužnost je da deci obezbedimo zdravo i sigurno okruženje. Priključite se akciji u samo nekoliko jednostavnih koraka:

1
Saznajte kom gradu je potrebno novo, bezbedno igralište.
2
Glasajte za grad njegovim odabirom iz formulara dostupnog ispod.
Ako imate sugestije o tačnoj lokaciji na kojoj bi trebalo da izgradimo igralište, molimo vas da nam pišete na bdfbelgrade@beiersdorf.com.
3
Kažite svojim prijateljima da posete našu stranicu i da glasaju.
4
Grad koji dobije naviše glasova se kvalifikuje za dobijanje igrališta i NIVEA ulazi u pregovore sa lokalnim vlastima.

Pravila glasanja:

 • Da bi se određeni grad/mesto/opština kvalifikovao, neophodno je da dobije minimalan broj glasova (u odnosu na broj stanovnika,
  navedeno u pravilima), kao i da ima punu ingerenciju nad svojim zemljištem i službama potrebnim za realizaciju projekta. Ukoliko po tim
  ingerencijama pripada drugom mestu gubi pravo na donaciju i ona se preusmerava na prvo sledeće mesto na listi koje ispunjava uslove.
 • Na kraju svakog kruga glasanja, grad koji je ostvario najveći procenat broja glasova u odnosu na broj stanovnika (prema rezultatima
  zvaničnog popisa stanovništva Republike Srbije iz 2011. godine koji je objavljen na sajtu Republičkog zavoda za statistiku Republike Srbije)
  će se kvalifikovati da dobije igralište u toku 2020. godine u skladu sa pravilima.
 • Možete glasati samo jednom koristeći vašu email adresu i broj telefona.
 • Gradovi u kojima NIVEA igrališta već postoje ne mogu ponovo učestvovati.