Pletenice za svaki tip kose

Korisni saveti za jednostavne frizure. Za svaki tip kose postoji odgovarajuća pletenica. Saznajte koja frizura je prikladna za vaš tip kose i pogledajte kako da je napravite.

Pletenice: najlepše frizure

Surferka

Savet stručnjaka:
Dugoj kosi je jednom nedeljno potrebna intenzivna maska kako bi izgledala negovano. Da biste sprečili pojavu ispucalih krajeva, redovno skraćujte kosu, barem svaka tri meseca.

Kako da napravite ovu frizuru:

Sjajna frizura za dugu, talasastu kosu koja deluje vrlo lepo zbog neobaveznog izgleda gornjeg sloja i široke, opuštene pletenice. 

1. Korak

Operite kosu i nanesite balsam, na primer, NIVEA Repair & Targeted Care balsam, punu šaku pene (npr. NIVEA Flexible Curls) i ravnomerno je rasporedite po kosi pomoću širokog češlja.

2. Korak

Podelite površinski sloj kose i pričvrstite ga. Kratko isfenirajte preostali deo. Tokom feniranja, ispravljajte pramen po pramen pomoću velike, široke četke. Zatim osušite površinski sloj kose fenom koji je podešen na maksimalnu jačinu, ali na niskoj temperaturi. Tako će kosa imati veći volumen na početku i prirodne talase, kao da je sušena na vetru.

3. Korak

Sada razbarušite površinski sloj kose prstima. Možete blago da natapirate liniju kose na čelu. Zatim vežite kosu na vratu u rep. Podelite je u tri pramena i napravite opuštenu, široku pletenicu koju ćete vezati gumicom. Prstima izvucite pramenove oko lica pomoću malo NIVEA Creme kremastog gela. Kosa treba da pada lagano i prirodno.

Kako da napravite ovu frizuru:

Upletena kruna je klasična, mladalačka i šarmantna frizura. Veoma lako možete napraviti ovu romantičnu frizuru! Uz malo vežbe bićete gotovi vrlo brzo.

Pomoću češlja, razdelite kosu po sredini od čela do poleđine vrata. Važno je da obe polovine kose budu jednake širine.
Sada na obe strane napravite obične pletenice i vežite ih pomoću tanke gumice za kosu.

Pletenice na vratu stavite jednu preko druge i pričvrstite ih sa obe strane šnalama. Pletenica izgleda najbolje kada je kosa dovoljno duga da se oba kraja jedne pletenice mogu uvući ispod druge pletenice. Izgledaće kao da je u pitanju jedan neprekidan venac od kose.
Savet za oblikovanje: Ako želite da ispletena kruna izgleda opuštenije, pažljivo razdvojte upletene delove. Pramenovi koji su izvučeni čine frizuru neformalnom.

Sada je samo potrebno fiksirati pletenicu pomoću spreja za kosu (NIVEA Extra Strong sprej, na primer).

Upletena kruna

Tako elegantna! Upletena kruna je elegantna frizura za sva vremena.

Sitne pletenice

Savršena frizura, ne samo za žurku na plaži: ova frizura sa sitnim pletenicama je zaista upadljiva, a tako jednostavna!

Kako da napravite ovu frizuru:

Ove pletenice izgledaju veoma lepo na kratkoj kosi. Bilo da je u pitanju samo jedna pletenica ili nekoliko spojenih, ova frizura privlači pažnju!
Izgled ovih pletenica koje su ispletene tik uz glavu podseća na kukuruzne brazde. Zato se i zovu na engleskom cornrows. 

Da biste napravili ovu frizuru, razdelite kosu i podelite je na pramenove. Ova frizura je naročito atraktivna kada se i sa leve i sa desne strane nalazi pletenica.

Zatim čvrsto ispletite kosu od čela do iza ušiju. U svakoj fazi pletenja, podignite tanak pramen preostale kose i upletite sa glavnim pramenom (slično francuskoj pletenici).

Ponovite pramen po pramen.
Pojedinačne pletenice pričvrstite šnalom (ukosnicom) a zatim dovršite dovoljnom količinom spreja za kosu NIVEA Ultra Strong sprej za kosu.

Boho pletenica

Festivalska boho frizura