Suvoj koži je potrebna pomoć

PRUŽITE NEGU SUVOJ KOŽI DA BI PONOVO BILA GLATKA

Vetar, hladnoća i zagrejan vazduh narušavaju prirodnu zaštitnu barijeru naše kože. Ona postaje suva, ispucala i gruba. Bogata i hranjiva hidratantna nega stvara zaštitni sloj lipida i sprečava dehidraciju. Na taj način koža zadržava svež i zdrav izgled.

Zašto koža postaje suva

Koža zimi

SOS zimi – kako da zaštitite kožu!

Negujte kožu proizvodima kao što je NIVEA mleko za telo koje zahvaljujući kombinaciji odabranih minerala, hidratantnog ulja badema i vitamina E pospešuje zaštitnu funkciju kože i obezbeđuje efikasnu i dugotrajnu hidrataciju.
Usne zimi

Usnama je zimi potrebna dodatna nega

Koža na našim usnama je tanka i osetljiva i tu se ne nalaze lojne žlezde koje stvaraju zaštitni sloj lipida. Zato zimi usne postaju suve i ispucale. Ovde možete saznati više o pravilnoj nezi vaših usana.

Suva koža – šta je uzrok

Zdrava koža je vitalna i elastična. Međutim, zimi ona može da izgubi vlagu. Kada je hladno, lojne žlezde proizvode manje masnoće. Bez ovog zaštitnog sloja lipida, teže je održati nivo vlage u koži. Pored toga, krvni sudovi ispod kože se skupljaju i smanjuje se količina kiseonika kojom se snabdevaju.
Rezultat je zategnuta koža koja se peruta i postaje crvena. Površine na kojima je koža tanka ili delovi koji nemaju potkožno (masno) tkivo i lojne žlezde, kao što su potkolenice, laktovi i kolena su naročito osetljivi. Ovde možete saznati više o uzrocima suve kože.

Rituali za hidrataciju kože – kako da suvu kožu ponovo učinite lepom

Piling
Moć prirode u borbi protiv suve kože

Uz pomoć pilinga koža će vam opet biti nežna i gipka

Nežan piling bez oštrih granulata pomaže koži da se oslobodi izumrlih ćelija. Najbolje je uraditi piling suve kože jednom nedeljno.
Sami napravite piling
Moć prirode u borbi protiv suve kože

Domaći piling napravljen od prirodnih sastojaka

Prirodni piling od šećera i maslinovog ulja je odličan za svilenkastu kožu, a veoma je jednostavan za pravljenje.
Sami napravite piling
Moć prirode u borbi protiv suve kože

Piling naneti kružnim pokretima

Pažljivo nanesite piling od šećera i maslinovog ulja na vlažnu kožu.

Kako da sprečite isušivanje kože

  • Ne koristite agresivne gelove za pranje lica ili proizvode za skidanje šminke koji pene. Oni dodatno isušuju kožu i narušavaju njenu zaštitnu barijeru. Preporučujemo hidratantne proizvode koji tokom tuširanja čine kožu glatkom i gipkom. 
  • Pored toga, koristite hranjive kreme, losione za telo i proizvode koji sadrže ureu, sastojak hydra IQ i dekspantenol za dnevnu negu, kao što je NIVEA Repair & Care losion za telo. Tako ćete koži pružiti intenzivnu negu i sprečiti zategnutost i dehidrataciju.
  • Ako želite još efikasniju negu, nanesite na lice masku od kreme kao što je NIVEA krema čija formulacija sadrži vitamin E i ulje badema. Ostavite masku na licu 15 minuta kako bi je koža upila a zatim pažljivo uklonite višak kreme vlažnom maramicom ili je nežno umasirajte.
  • Da li je vaša koža veoma suva? Ovde možete saznati više o uzrocima suve kože i pravilnoj nezi.

Nega kože počinje od zdrave ishrane – negujte kožu iznutra

  • Trebalo bi da pijete barem dva litra vode dnevno jer nedostatak tečnosti takođe isušuje kožu.
Ako niste sigurni da li unosite dovoljno tečnosti, uradite test: Uštinite kožu nadlanice pa pustite. Ako se koža polako vraća u početno stanje, vašoj koži je potrebna dodatna hidratacija. 
  • Jedite orašasto voće! Oni su ukusan izvor energije i sadrže veliku količinu zdravih masnoća, minerala i vitamina.
  • Morska riba bogata masnim kiselinama i suve kajsije snabdevaju telo kalcijumom i pomažu u borbi protiv starenja kože.
  • Šargarepa i sok od paradajza sadrže puno zdravih vitamina koji se, u kombinaciji sa malo lanenog ulja, veoma dobro apsorbuju u organizmu.
  • Uravnotežena zdrava ishrana poboljšava zdravlje i jača najveći organ vašeg tela: kožu. 
proizvod-faza-bg