Veoma suvoj koži je potrebno dosta pažnje

KAKO DA OJAČATE PRIRODNU ZAŠTITNU BARIJERU KOŽE

Veoma niske temperature, suv vazduh iz grejnih uređaja i smanjena proizvodnja sebuma utiču na kožu zimi i brzo je isušuju. Koži koja je već suva potrebna je dodatna nega. Bogate kreme i ulja koja čine kožu mekom podržavaju prirodnu regeneraciju kože.

Nega za veoma suvu kožu

Kako koža postane suva?

Kod nekih osoba koža je prirodno veoma suva, dok drugi imaju problema sa crvenilom i svrabom samo tokom zimskih meseci.Koža zatim postaje gruba i ispucala i javlja se neprijatan osećaj zategnutosti.

Uzrok često leži u lojnim žlezdama jer one snabdevaju kožu masnoćama i sprečavaju isušivanje. Ako postoji samo par lojnih žlezda ili je njihova funkcija poremećena, koža se brzo isušuje.

Veoma suva koža se zato javlja na delovima gde nema tako mnogo lojnih žlezda i nema dovoljno potkožnog tkiva. Takva je koža na laktovima, kolenima ili ispod kolena.  Lojne žlezde luče veliku količinu sebuma tokom puberteta, ali vremenom ta količina se smanjuje. Tada je koži potrebna intenzivnija, bogatija nega.

Spoljašnji faktori mogu da budu uzrok suve kože. U njih spadaju niske i visoke temperature, sunčeva svetlost, previše vremena u vodi, loša ishrana ili nedostatak vlage.

Mnogi ljudi imaju problem sa suvom kožom, naročito tokom zimskih meseci jer hladnoća isušuje kožu. Pored toga, lojne žlezde luče manje sebuma zimi. Suv vazduh iz grejnih tela dodatno isušuje kožu.

Koži treba da posvetite dosta pažnje tokom zimskih meseci, a suvu i veoma suvu kožu da negujete hidratantnom kremom.

 
Suve ruke

Pravilna nega za suvu kožu ruku

Gruboj i ispucaloj koži ruku potrebna je efikasna nega. 3-u-1 Care & Protect krema za ruke stvara zaštitni sloj oko kože ruku i umiruje je.
 

Hranjiva nega za veoma suvu kožu

Kako da ojačate zaštitnu barijeru svoje kože

Jednostavni i efikasni saveti za negu za svaki dan

  • Izbegavajte predugo tuširanje ili kupanje vodom koja je previše topla – 32 stepena je sasvim dovoljna temperature vode.
  • Tuširajte se proizvodima za negu koji su namenjeni veoma suvoj koži kao što je NIVEA Creme Sensitive kremasti gel za tuširanje.
  • Svakodnevno pružite hidrataciju veoma suvoj koži u vidu hranjivog losiona za telo. Nanesite dovoljno kreme na veoma suvu kožu kakva je koža na laktovima, kolenima i ispod kolena i sačekajte da koža upije losion za telo pre nego što se obučete.
  • Uvek nanesite kremu na ruke kada ih operete. Kreme za ruke sa uljem makadamije koje koža brzo upija pružaju intenzivnu negu.
  • Koristite ovlaživače vazduha tokom zimskih meseci. Idealna vlažnost vazduha u unutrašnjim prostorijama je između 50 i 70 procenata.
 
Svrab na koži
NIVEA Repair & Care losion za telo vam nudi brzo olakšanje za svrab i veoma suvu kožu. Efikasna formulacija sa dekspantenolom i serumom za intenzivnu hidrataciju pruža dobar osećaj na koži, čak i tokom zime!

Blagostanje za veoma suvu kožu

Ako telo ne dobija dovoljno vlage, koža će postati suva. Iz tog razloga, treba da pijete barem dva litra tečnosti dnevno, vode ili nezaslađenog čaja. Izbegavajte alkohol jer se zbog njega brže znojite pa će se i koža brže isušiti.

Uvedite nove rituale u svoju dnevnu rutinu nege:namažite telo hranjivim losionom kao što je NIVEA Smooth mleko za telo ili NIVEA hranjivo mleko za telo pre odlaska na spavanje. Koža se brže regeneriše dok spavate a proizvodi za negu imaju puno dejstvo.

Negujte suvu kožu na rukama, laktovima ili kolenima nekoliko puta dnevno kremom koja je posebno namenjena za veoma suvu kožu.

Ovde možete saznati više o suvoj koži i o odgovarajućoj nezi.